Hlavní obsah

Fanoušci, poslední šance! UEFA uvolní závěrečný balíček vstupenek na EURO 2016

Nyon

Fotbaloví fanoušci měli během úterý poslední šanci získat vstupenky na mistrovství Evropy ve Francii. Evropská fotbalová unie UEFA uvolnila do prodeje na svém oficiálním webu zbývajících zhruba 100 tisíc lístků. K mání byly i vstupenky na tři zápasy českého týmu ve skupině i na vyřazovací část.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český fanoušek fotbalové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Závěrečný balíček pochází z různých zdrojů a vznikl po vypočítání přesné kapacity deseti stadionů turnaje. Některé vstupenky se vrátily UEFA od menších zúčastněných federací, které nedokázaly udat celou přidělenou kvótu, další lístky byly odhaleny a zkonfiskovány na černém trhu. Do prodeje šly zpět i nevyzvednuté rezervace fanoušků.

Na první zápas českých fotbalistů se Španělskem v Toulouse bylo ke koupi jen minimum vstupenek v nejdražší kategorii za 145 eur, tedy téměř čtyři tisíce korun. Větší nabídka byla na druhé utkání s Chorvaty v St. Etienne, na něž šly do prodeje i vstupenky třetí kategorie za 55 eur. Lístek na závěrečný zápas s Tureckem v Lens si mohli diváci koupit od 105 eur.

Na přelomu roku mohli fanoušci objednávat vstupenky v rámci kvót pro jednotlivé země. České republice připadlo po šesti tisících lístků na Španělsko a Turecko a sedm tisíc na zápas s Chorvatskem. Podle informací z Fotbalové asociace ČR zájem mnohonásobně převýšil nabídku a celá kvóta byla vyprodána.

Mistrovství Evropy se v novém formátu se čtyřiadvaceti účastníky uskuteční od 10. června do 10. července. Celkem se na šampionátu odehraje 51 zápasů, na které se prodá asi 1,8 miliónu lístků.

Reklama

Související témata: