Hlavní obsah

Dva posty, tyčka, vyloučení. Pan Theo má rád divočinu

Praha

Během kvalifikace většinou jen kryl záda kolegovi Kadeřábkovi. Po přípravných zápasech před odletem na fotbalové mistrovství Evropy do Francie se však zdá, že 29letý obránce Werderu Brémy by nemusel v základní sestavě pro zahajovací duel se Španělskem chybět. Theo Gebre Selassie dost možná svého konkurenta z Hoffenheimu přeskočí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce české reprezentace Theodor Gebre Selassie.

Článek
Fotogalerie

Pan Theo má rád divočinu. Alespoň nedělní generálka s Jižní Koreou (1:2) o tom svědčí. První poločas odehrál jako levý obránce, po přestávce ožil na svém tradičním pravém kraji, trefil tyč a již v 60. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen.

„Vpravo se cítím lépe, ale kamkoliv mě trenér postaví, budu se snažit odvést co nejlepší práci. Vyloučení mě mrzí, druhý poločas jsme začali opravdu dobře. Také já vpravo ožil, bohužel jsem tam vydržel jen chvilku," krčí Gebre Selassie rameny.

Vyloučen byl ve chvíli, kdy národní tým v Edenu asijského soupeře zatlačil a šturmoval za vyrovnáním. Po červené kartě tlak domácích ustal...

Smolný moment, omlouvá se

„Smolný moment. Jeden soupeř mě postrčil na jejich druhého hráče. Snažil jsem se ve vzduchu hrát balón a svůj pohyb už nemohl zastavit. Bylo to posouzeno jako nebezpečná hra," krčí obránce rameny a je rád, že pro šampionát mu žádný trest nehrozí. Stopku obdrží nejspíš jen pro příští přípravný zápas.

„Kdybych dostal rovnou červenou kartu, bál bych se nějakého většího trestu. Po druhé žluté ne. V poslední chvíli jsem cuknul, netrefil ho do hlavy. Nikomu jsem nechtěl nic udělat, nic zákeřného," ujišťuje.

Gebre Selassie je z bundesligy rozehraný, má slušnou formu. Není tedy divu, že kouč Vrba se mu snaží najít místo.

„Více mě baví druhý post vpravo, ale bohužel jsem si ho moc neužil... Druhý poločas jsme začali lépe, aktivněji. Pak zápas bohužel ovlivnilo mé vyloučení. Je mi líto, že pak kluci museli tolik běhat," omlouvá se Theo zas a znovu.

Reklama