Hlavní obsah

Anglie remizovala i s Ukrajinou, Češi zůstali druzí

HERNING

Fotbalisté Anglie remizovali i ve svém druhém utkání na evropském šampionátu do 21 let. Po úvodním nerozhodném výsledku 1:1 se Španělskem hráli ve středu v dánském Herningu s Ukrajinou bez branek a před rozhodujícím závěrečným zápasem skupiny B proti českému týmu figurují na nepostupovém třetím místě bod za svěřenci Jakuba Dovalila. Tabulku vedou Španělé, postoupit však mohou i zatím poslední Ukrajinci.

Foto: Darren Staples, Reuters

Danny Welbeck z Anglie (vlevo) se dožaduje penalty po zákroku ukrajinských hráčů v duelu na ME fotbalistů do 21 let.

Článek

Angličané měli proti ukrajinskému týmu více ze hry, ale žádnou ze svých šancí nedokázali proměnit. Nejblíže ke gólu byl Sturridge, jehož povedený pokus z 33. minuty zastavilo břevno.

Po změně stran selhal v samostatném úniku tísněný autor vyrovnávací trefy proti Španělsku Welbeck a výběr Albionu to nakonec mohlo mrzet, kdyby Zozulja v 82. minutě lépe trefil míč a nezasáhl gólmana Fieldinga. V hektickém závěru se oba týmy hnaly za výhrou, ale žádný z nich se gólově prosadit nedokázal.

Remíza nahrála českému celku, který před závěrečnými nedělními zápasy skupiny udržel druhé místo. V případě, že favorizovaní Španělé neprohrají s Ukrajinou, bude Dovalilovým svěřencům stačit k postupu do semifinále získat proti Anglii bod.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Dánsku
Skupina B
Herning: Ukrajina - Anglie 0:0
Rozhodčí: Stavrev (Mak.).
Tabulka sk. B
1.Španělsko21103:14
2.Česko21012:33
3.Anglie20201:12
4.Ukrajina20111:21

Reklama

Související témata: