Hlavní obsah

Kapitán lvíčat: Drží se nás klika, v semifinále se může stát vše

Skupinu smrti zvládli, byť finále s Anglií pojali jako drama jen pro silné povahy. Ve středu budou čeští fotbalisté do 21 let bojovat na evropském šampionátu v Dánsku o postup do finále a jistotu místa na olympiádě v Londýně se zatím suverénním Švýcarskem (21:00, přímý přenos ČT4). "Žene nás touha ještě jednou se potkat se Španělskem. Chceme se s nimi poměřit. Máme nevyřízené účty," burcuje mužstvo před utkání kapitán Bořek Dočkal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Záložník Bořek Dočkal na tréninku fotbalové reprezentace do 21 let.

Článek

Spadla z týmu postupem ze skupiny nervozita, nebo vědomí nutnosti ještě jedné výhry k postupu na OH tým hodně tíží?

Vnímáme, že hodně lidí doma nám fandí. Před zápasem s Angličany za námi dorazil do šatny svazový předseda Hašek a líčil nám, jak moc jsou naše zápasy sledované. Chceme udělat radost sobě i lidem doma v Česku.

Výkon ze zápasu s Anglií, přestože jste vyhráli 2:1, by ale zřejmě na postup do finále nestačil.

Angličané nás v druhém poločase přehrávali. Měli jsme kliku, ale ta k našemu týmu patří. Jestli mám s nějakým týmem uspět, pak s jednadvacítkou. S tímhle mužstvem je možné všechno.

Jak vysoko může nyní dojít český tým v Dánsku?

Jestliže jsme zvládli skupinu smrti, je v našich silách porazit i Švýcarsko. Navíc nás žene touha ještě jednou se potkat se Španělskem. Chceme se s nimi poměřit. Máme nevyřízené účty.

Váš postup vyvolává vzpomínky na ME 2002, kde Česko získalo titul. I tehdy tým prohrál s Francií ve skupině, z níž postoupil se štěstím, a pak turnaj vyhrál.

Napadlo mě to už po prohře se Španělskem. Vybavil jsem si, jak kluci tehdy prohráli, a pak jim sebrali po penaltách ve finále titul. Věřím, že i my jsme schopni do finále projít. A Španěly potrápit.

Reklama

Související témata: