Hlavní obsah

Žádná honorace, Krejčímu se Lvíčata smějí za zpackanou tutovku na Islandu

Praha

Řeklo by se, že když se k týmu do 21 let přesunul rovnou z reprezentačního áčka, bude mezi Lvíčaty trochu za fotbalovou honoraci. Jenže chyba lávky. Ladislav Krejčí to pěkně schytal. „Pár vtípků na můj účet proběhlo. Hlavně se mi kluci smáli, jak jsem na Islandu při své šanci zpracoval míč,“ líčí záložník Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Ladislav Krejčí po neproměněné šanci.

Článek

Za trochu posměchu si může sám. Za stavu 1:1 měl Islanďany na lopatě. Jako střídající hráč si naběhl na krásný Rosického pas, ze svojí levé strany postupoval sám na brankáře, jenže ve finále si ukopl míč jako žáček a tutovku ani pořádně nezakončil. Nejenže Češi v Reykjavíku nevyhráli, nakonec v kvalifikaci ME 2016 odjeli s porážkou 1:2.

„Přesprintoval jsem obránce, ale sólo jsem kvůli prvnímu doteku bohužel pořádně nedokončil. Tady se mi kluci smějí, ale na Islandu to žádná legrace nebyla. Mrzelo mě to, ale doufal jsem, že ještě přijde další šance, abych chybu napravil a gól dal. Bohužel, už to nedopadlo..." lituje Ladislav Krejčí.

Do týmu rychle zapadl

V posledních dnech má s letenskými spoluhráči Pavlem Kadeřábkem a Václavem Kadlecem napilno. Všichni tři byli s áčkem na Islandu, odkud se vrátili v sobotu nad ránem a odpoledne už se hlásili v Benicích na srazu Lvíčat, která se připravují na domácí mistrovství Evropy hráčů do 21 let.

„Až ze soboty na neděli jsem se pořádně vyspal. Ale cítím se fit, s klukama se znám dlouho, takže nebyl problém zapadnout," říká záložník, který se do jedenadvacítky vrátil po dvou letech. Se současným týmem si zahrál jen přípravu proti Nizozemsku v srpnu 2013. Jinak už patří do áčka.

Na žádnou honoraci si ale mezi vrstevníky nehraje. „Ani v jedenadvacítce nemám problém nosit míče nebo pití," ujišťuje.

S dovolenou ani nepočítá

Během jara se Krejčí potýkal s poklesem formy, trenér Dovalil s ním ovšem na levou stranu zálohy počítá. „Cítím tady samozřejmě větší odpovědnost. Těším se na krásný turnaj a věřím, že bude úspěšný. Bylo by příjemné zahájit turnaj vítězstvím nad Dány, vstup je vždycky důležitý. Ale když se něco nepovede, není konec," přeje si Krejčí.

Pokud Lvíčata postoupí do vyřazovacích bojů, letenský záložník zůstane nejspíš bez dovolené.

„Sparta začíná přípravu 22. června, reprezentanti z áčka nastoupí o týden později. Kdybychom na šampionátu došli daleko, tak bych pak asi nesjpíš odjížděl začátkem července rovnou na soustředění do Rakouska. Ale rád bych to podstoupil, jsem přece mladý klučina a něco musím vydržet," směje se Krejčí.

Češi vstoupí do turnaje středečním duelem s Dánskem, dalšími soupeři ve skupině jsou Srbsko a Německo.

Postoupí česká jednadvacítka ze základní skupiny do semifinále ME?
ano
39,7 %
ne
60,3 %
Celkem hlasovalo 13899 čtenářů.

Reklama

Související témata: