Hlavní obsah

Lvíčata doufají, že na Letné bude opravdu plno. Já bych určitě přišel, nabádá Kalas

Praha

Dvojí zklamání vstřebávali včera čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let. Museli se vypořádat s porážkou od Dánska, navíc je tížila prázdná místa na tribunách v Edenu. Utkání totiž bylo avizováno jako vyprodané.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká reprezentace do 21 let na EURO 2015.

Článek

Ač v prodeji nezůstala jediná vstupenka, stadión zaplněný nebyl. Na tribunách bylo 15 987 diváků. Kvůli bezpečnostním opatřením a mediálním potřebám byla kapacita snížena na 17 700 míst, 2713 jich tudíž zůstalo neobsazených. „Do distribuce šla kompletní kapacita. Lístky na pokladnách skutečně nezůstaly," ujišťoval Ondřej Lípa, tiskový mluvčí FAČR.

Část vstupenek si totiž nárokuje UEFA pro potřeby svých partnerů, další procento domácí svaz pro vlastní sponzory. Mnozí majitelé lístků nakonec zřejmě dali přednost jiné zábavě. „Je škoda, že nebylo plno. Cenově je šampionát dostupný," připomínal český obránce Tomáš Kalas, že nejlevnější vstupenky byly k mání už za sto korun.

„Za sebe s čistým svědomím říkám, že i kdybych nebyl fotbalista, na stadión bych šel. Evropský šampionát je tu možná naposled. Nechtěl bych si nechat ujít tu atmosféru," pokrčil rameny.

Stejná situace může nastat i při sobotním utkání Česka se Srbskem, na které už rovněž nejsou vstupenky. „Lidi viděli první zápasy, navíc my musíme vyhrát, tak snad si tentokrát cestu na Letnou nerozmyslí," doufal Kalas. „Ve středu mnozí možná oželeli zaplacenou stokorunu. Teď je zápas o víkendu, tak snad bude opravdu vyprodáno," doufal záložník Jiří Skalák.

Postoupí čeští fotbalisté na ME do 21 let ze základní skupiny?
Ano
19,6 %
Ne
80,4 %
Celkem hlasovalo 7275 čtenářů.

Reklama

Související témata: