Hlavní obsah

Dobrý výkon to nebyl, přiznávali Němci. Musíme se zlepšit, nabádal brankář Ter Stegen

Praha

Němcům se ulevilo. A moc. Jejich kouč Horst Hrubesch se tím ostatně po remízovém duelu s českým týmem nijak netajil, hráči největšího favorita celého mistrovství to přiznávali rovněž. „Češi podali velice dobrý výkon, ve druhé půli nás zatlačili a utkání nám velice ztížili,“ skládal Dovalilovým lvíčatům kompliment trenér Hrubesch, který bral i bod všemi deseti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hvězdný brankář Marc-André ter Stegen v duelu s českým týmem jedenkrát kapituloval.

Článek
Fotogalerie

Aby ne, když Němcům, kteří sami sebe pasovali do role největšího favorita celého mistrovství, bohatě stačil. Sice jen k druhému místu ve skupině, neboť výhrou nad Srby se předstihli v konečném účtování Dánové, ale i tak byli spokojeni.

„Museli jsme ovšem o remízu bojovat až do poslední chvíle, protože Češi hráli velice dobře a do posledních chvil se snažili zápas rozhodnout a strhnout výhru na svou stranu," uznával kapitán německého výběru a budoucí Kadeřábkův spoluhráč z Hoffenheimu Kevin Volland, že cesta za postupem ze skupiny nebyla pro jeho tým zdaleka tak snadná, jak si před turnajem představoval.

První cíl splněn, libovali si Němci

„Nepodali jsme dobrý výkon, ale dosáhli jsme dobrého výsledku," přiznal ostatně i kouč Němců Horst Hrubesch.

„Splnili jsme první cíl, který jsme si dali. Postoupili jsme do semifinále. A stejně skvělé je, že jsme si zajistili účast na olympijském turnaji v Brazílii v příštím roce."

Jistou komplikaci ovšem pro Němce představuje stěhování na Moravu k semifinálovému duelu, protože s podobnou eventualitou jaksi nepočítali. S vítězstvím ve skupině a tudíž dalším pobytem v Praze si byli před turnajem pomalu jistí.

„Žádná komplikace. Pokud chceme turnaj vyhrát, což samozřejmě máme v plánu, musíme se vyrovnat se situací a porazit každého soupeře, který se nám postaví do cesty," nemínil dělat Hrubesch z druhé příčky a stěhování do Olomouce vědu.

Olympiádu pojedeme vyhrát, hlásil Ter Stegen

Ba ani nad eventuálním soupeřem, jímž bude vítěz moravské skupiny, si nevybíral. „Mezi mužstvy, která ve druhé skupině hrají, nejsou velké rozdíly. Proto je jedno, zda narazíme na Portugalce nebo třeba na Italy. Středu věnujeme rehabilitaci a pak už se prostě soustředíme na semifinále," vykládal poté, co se svými svěřenci proklouzl do šampionátového semifinále i na olympiádu v Brazílii.

„Ale teď už musíme podávat lepší výkony, protože v další fázi turnaje musíme dosáhnout lepších výsledků, než ve skupině," připomínal brankář Marc-André ter Stegen dvě remízy a jen jednu výhru.

„Na olympiádu, o které jsme všichni snili, jsme se dostali, ale za rok tam nepojedeme jen proto, abychom se jí zúčastnili. Budeme ji chtít vyhrát," začal hned v Praze plánovat čerstvý vítěz Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: