Hlavní obsah

Španělsku má na MS pomoci i debutant Rivera

MADRID

Záložník Betisu Sevilla Alberto Rivera byl poprvé povolán do španělské reprezentace. Trenér Luis Aragones sedmadvacetiletého fotbalistu v pátek zařadil do dvaadvacetičlenného kádru pro baráž o postup na mistrovství světa, v níž se Španělé utkají se Slovenskem.

Článek

Rivera se reprezentační pozvánky dočkal po výborných výkonech v této sezóně, v úterý Betisu pomohl k vítězství v zápase Ligy mistrů s anglickou Chelsea. "Už ho nějakou dobu sledujeme. Má dobrou techniku, tvrdě pracuje a ukazuje to na hřišti," citovala Aragonese agentura Reuters.

Místo v nominaci naopak nezbylo na Riverova klubového spoluhráče Joaquína, který v dresu Betisu září, ale v národním týmu svou výkonnost nepotvrdil. "Někoho to může překvapit, ale myslíme si, že ostatní jsou teď v lepší formě. Třeba Morientes vždycky v národním týmu hrál dobře a tenhle týden dal za Liverpool gól v Lize mistrů," dodal kouč.

Španělé na mistrovství světa nechyběli od roku 1978. Se Slovenskem budou o prodloužení této série usilovat 12. listopadu na stadiónu Atlétika Madrid a o čtyři dny později v Bratislavě na Tehelném poli.

Reklama

Související témata: