Hlavní obsah

Pořadatelé fotbalového MS odmítají kritiku příprav

LIPSKO

Pořadatelé fotbalového mistrovství světa odmítají množící se kritiku příprav na blížící se šampionát. V Německu se v poslední době objevují problémy s výtržnostmi na zápasech, distribucí vstupenek a na třech stadiónech se navíc objevily konstrukční problémy, kvůli nimž FIFA nařídila inspekci na všech dvanácti arénách.

Foto: archiv

Ilustrační foto

Článek

Podle předsedy organizačního výboru Franze Beckenbauera však jde jen o drobnosti, které budou včas vyřešeny. "Když stavíte nové stadióny, vždycky se vyskytnou nějaké počáteční potíže," řekl Beckenbauer před pátečním losem základních skupin v Lipsku. "Jsou to jen triviality, maličkosti, které byly poněkud nafouknuty," dodal.

Stadión Fritze Waltera v Kaiserslauternu musel být minulý týden z bezpečnostních důvodů uzavřen, protože se v zastřešení východní tribuny objevily praskliny. Se střechou měli problémy i ve Frankfurtu, v Norimberku mají zase starosti s vibracemi tribun, které se objevují, když fanoušci začnou dupat.

Připravenost bezpečnostních opatření byla zpochybněna v pondělí poté, co musel být kvůli výtržnostem fanoušků přerušen druholigový zápas v Drážďanech. Hooligans házeli na hřiště světlice a další předměty. Podobné incidenty provázely i sobotní prvoligové zápasy, podle Beckenbauera však jde o problémy ligové soutěže. "Jakmile začne něco skřípat, lidé všechno házejí na mistrovství světa," prohlásil.

Systém přidělování vstupenek kritizoval tento týden předseda FIFA Sepp Batter, podle něhož by Němci měli zvážit případné zmírnění přísných kontrol. Všechny lístky jsou opatřeny mikročipem a vydávány konkrétním fanouškům, kteří budou muset při vstupu na stadión projít zařízením ověřujícím jejich totožnost. Podle Blattera jsou opatření příliš komplikovaná, organizátoři to ale považují z bezpečnostních důvodů za nevyhnutelné.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.