Hlavní obsah

Scolari prý dostal nabídku trénovat anglickou reprezentaci

LONDÝN

Brazilec Luiz Felipe Scolari podle britských médií dostal nabídku trénovat anglickou reprezentaci. BBC na svých internetových stránkách uvedla, že výkonný ředitel anglické Fotbalové asociace Brian Berwick ve středu v Lisabonu se současným trenérem portugalské reprezentace jednal o podmínkách smlouvy.

Článek

Scolari u Portugalců po světovém šampionátu skončí a mohl by nahradit Švéda Svena-Görana Erikssona, který po MS v Německu opustí lavičku anglické reprezentace. "Diskuse s Felipem byla součástí procesu hledání nového trenéra, a ten proces pokračuje," řekl Barwick po příjezdu do Londýna. Podle zákulisních informací by si mohl Scolari na novém postu vydělat tři milióny liber ročně, což je přibližně o dva milióny méně než v současné době bere Eriksson.

Sedmapadesátiletý trenér brazilských mistrů světa z roku 2002 má s portugalskou federací dohodu, že o svém novém angažmá bude jednat až po skončení mistrovství světa. Anglický svaz po něm možná v Lisabonu chtěl, aby toto ujednání změnil.

Do MS bez debat o budoucnosti

Mluvčí portugalské reprezentace Afonso Mello nicméně popřel, že by Scolari jednal s anglickými funkcionáři. "Neměl s nikým žádné kontakty ani schůzky. Dal nám slovo, že do mistrovství světa nebude s nikým mluvit o své budoucnosti," prohlásil. Nebyl však schopen potvrdit, že se prezident národního svazu Gilberto Madail s nikým z anglické strany nesetkal. "Pochybuji o tom," poznamenal.

Agentura AP upozorňuje, že britské sázkové kanceláře v reakci na poslední zprávy pozastavily příjem sázek na jméno nového kouče anglických fotbalistů. Takový postoj bývá signálem, že je dohoda na spadnutí.

Favoritem sázkovek byl Brit

Angažování dalšího zahraničního trenéra by bylo překvapením, média i sázkové kanceláře měly dosud za to, že po Švédu Erikssonovi bude novým trenérem znovu Brit. V lednu byl podle sázkové kanceláře Ladbrokes největším favoritem současný trenér Boltonu Sam Allardyce, na něhož bookmakeři vypsali kurz 2,5:1. Hned za ním se seřadili další dva Angličané, kouč Charltonu Alan Curbishley a Steve McClaren z Middlesbrough.

Nad jednáními s jihoamerickým trenérem se pozastavil i prezident Mezinárodní fotbalové organizace FIFA Sepp Blatter. "Jsem velmi překvapen, že Anglie takhle změnila názor a znovu to zvažuje. Nemyslím si, že by se něco takového stalo v některé z dalších zemí, jako je Německo, Itálie, Španělsko, Brazílie nebo Argentina," řekl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.