Hlavní obsah

Fotbalistům tleskaly tisíce fanoušků, Nedvěd se zranil

WESTERBURG

Česká fotbalová reprezentace má za sebou druhý trénink v německém Westerburgu. Před třemi tisícovkami fanoušků ve čtvrtek v závěrečné hře na dvě branky udělal starosti trenéru Brücknerovi Pavel Nedvěd, který po srážce s Rozehnalem zbytek přípravy jen ledoval levé koleno a vyklusával.

Foto: PRÁVO/Jan Krůta

Pavel Nedvěd leduje zraněné levé koleno na tréninku české reprezentace ve Westerburgu.

Článek
Fotogalerie

Oproti středeční přípravě se čtvrteční trénink těšil velkému zájmu domácích příznivců. Už hodinu a půl před zahájením byly tribuny školního stadiónu plné, v ochozech se tísnily tři tisícovky lidí. Na obou stranách hřiště už byly nainstalovány záchytné sítě, kvůli jejichž absenci se ve středu trenér Brückner rozčiloval. Tentokrát jen na hotelu zůstal útočník Milan Baroš, o jehož zraněnou nohu se staral fyzioterapeut Karel Mališ.

V půl jedenácté odjel autobus s výpravou od hotelu Lindner, což po zjištění kvitoval dav na stadiónu prvním potleskem. Ten zesílil při příchodu hráčů na stadión. A když Pavel Nedvěd jako jediný z českých reprezentantů davům zamával, nemělo nadšení fanoušků mezí. Školním stadiónkem znělo Pááável Nedved!

Češi jako Brazilci

Oproti středě Karel Brückner naplánoval více fyzický trénink, po rozcvičení následovaly rychlé starty a krátké sprinty. Když přišla cvičení s míčem a střelba, fanoušci odměnili potleskem každý míč v síti brankáře Antonína Kinského. Když naopak Jan Koller vysoko přestřelil, tribuny jen hlasitě zahučely překvapením.

Lepší náladu než ve středu měl i kouč Brückner, kterému se zamlouval zájem domácích příznivců. "Jsme zvyklí jako Brazilci," žertoval zkušený trenér, kterého na první přípravě rozčílila absence záchytných sítí za brankami. "Vše si musí sednout," říkal už klidněji Brückner.

Nedvěd bude odpoledne v pořádku

Trénink zakončila hra na dvě branky, během níž trenéru Brücknerovi zatrnulo po špatném došlápnutí Plašila. Záložník Monaka zůstal na chvíli ležet, po krátkém ošetření se zapojil znovu do hry. Horší to bylo s Pavlem Nedvědem, který se srazil s Davidem Rozehnalem a střet odnesl naraženým levým kolenem. "Jedná se o naražený sval, ale není to nic dramatického. Žádný otok není vidět, odpoledne by vše mělo být v pořádku," řekl novinářům lékař výpravy Petr Krejčí.

Příprava českého celku bude pokračovat v pátek, v sobotu je trénink pro veřejnost uzavřený. První utkání absolvují Češi v pondělí proti USA.

Reklama