Hlavní obsah

Italští fotbalisté se už odmítají bavit o korupčním skandálu

DUISBURG

Italský trenér Marcello Lippi ve čtvrtek oznámil, že jeho tým se už nebude bavit o korupčním skandálu v nejvyšší domácí soutěži. Aféra, která zasáhla řadu slavných klubů, v posledních týdnech zastínila přípravu italských fotbalistů na mistrovství světa.

Článek

Dosud se Italové nevyhýbali žádnému tématu, ale ode dneška nechtějí o skandálu mluvit. "Patnáct dní jsme odpovídali na všechny otázky, ale rozhodli jsme se, že když jsme přijeli do Německa, chceme mluvit jen o fotbale a mistrovství světa," řekl Lippi na tiskové konferenci po tréninku.

Když se ho britský reportér zeptal, jak aféra ovlivnila italský tým, kouč odpověděl: "Zeptejte se svých italských kolegů. Odpovídal jsem na všechny otázky od prvního dne přípravy."

Trenér jednoho ze soupeřů českých fotbalistů musel kvůli aféře k výslechu, protože z nekalých praktik je podezřelá i manažerská agentura GEA World, pro niž pracuje jeho syn Davide.

Během přípravy na šampionát musel k výslechu odjet kapitán italského reprezentace Fabio Cannavaro z Juventusu, kterému kvůli manipulaci s nasazováním rozhodčích hrozí sestup do druhé ligy. Zkušený obránce dnes rovněž zdůraznil, že se italský výběr chce soustředit jen na své vystoupení v Německu. "Jsou to těžké chvíle pro italský fotbal a jen na trávníku na to můžeme správně odpovědět," řekl.

Reklama

Související témata: