Hlavní obsah

Ronaldo už je nejlepším střelcem v historii MS

DORTMUND

Brazilský útočník Ronaldo se stal rekordmanem v počtu vstřelených branek v historii fotbalových mistrovství světa. Po gólu, kterým dnes otevřel v páté minutě skóre v osmifinálovém utkání Brazílie s Ghanou, má na kontě už 15 zásahů. Dosud se s 14 brankami dělil o první místo s Němcem Gerdem Müllerem.

Článek

Devětadvacetiletý kanonýr Realu Madrid, jenž v poslední době musel čelit ostré kritice kvůli své váze, dal rekordní gól při svém 18. utkání na mistrovství světa. Šampionát v Německu je pro Ronalda čtvrtým finálovým turnajem v historii. Müllerovi stačily na 14 branek starty na svou mistrovstvích světa v letech 1970 a 1974, na nichž odehrál 13 zápasů.

Třetí místo za Ronaldem a Müllerem patří Justu Fontaineovi z Francie, který nastřílel 13 gólů v pouhých šesti zápasech na mistrovství světa 1958 ve Švédsku. Čtvrtý je se 12 brankami legendární Brazilec Pelé.

Nejlepší střelci MS v historii:
15 - Ronaldo (Braz.), 14 - Gerd Müller, 13 - Just Fontaine (Fr.), 12 - Pelé (Braz.), 11 - Sandor Kocsis (Maď.) a Klinsmann (Něm.), 10 - Helmut Rahn (Něm.), Teofilo Cubillas (Peru), Grzegorz Lato (Pol.), Gary Lineker (Angl.) a Gabriel Batistuta (Arg.).

Reklama