Hlavní obsah

Torres věří, že Španělům pomůže už v prvním utkání MS

MADRID

Pět týdnů po operaci kolena ve fotbalovém útočníkovi Fernandu Torresovi sílí víra v to, že 16. června stihne zahajovací zápas Španělska na mistrovství světa proti Švýcarsku. Přestože lékaři nejprve byli při pohledu na poškozený meniskus v pravém koleně skeptičtí, kanonýr Liverpoolu však touží souboj s časem vyhrát a pomáhat španělskému týmu hned od startu šampionátu.

Článek

Šestadvacetiletý Torres si pochvaluje, jak dobře postupuje jeho rehabilitace. Nevylučuje, že před šampionátem dokonce stihne některý z trojice přípravných zápasů proti Saúdské Arábii, Koreji a Polsku. "Jsem v dobré formě a šťastný z toho, jak se všechno po zranění vyvíjí," citoval Torrese list Marca.

Když si Torres 11. dubna koleno pochroumal v ligovém duelu s Fulhamem, lékaři se obávali, že hvězdný střelec může přijít o celé mistrovství světa. Nyní se ale zdá, že předloňští evropští šampioni ze Španělska o svého klíčového ofenzivního hráče, který od začátku roku podstoupil už dvě operace kolena, nepřijdou.

"Když za sebou máte od ledna dvě operace, není to nic jednoduchého. Teď je přede mnou ještě nějaká práce, měl jsem být mimo sedm týdnů a teď jsem už na začátku šestého. S boží pomocí budu na první zápas stoprocentně připravený," věřil Torres. Španělé na MS ve skupině vedle Švýcarska narazí 21. června na Honduras a o čtyři dny později na Chile.

Reklama

Související témata: