Hlavní obsah

VIDEO: Rooney se pustil do vlastních fanoušků, kteří Angličany po dalším selhání vypískali

KAPSKÉ MĚSTO

Pouhé dva body a jen jeden vstřelený gól. Taková je bilance fotbalistů Anglie po dvou zápasech proti Spojeným státům a Alžírsku na mistrovství světa. Málokdo z fanoušků očekával, že by Albion mohl mít s postupem ze skupiny C, kde figuruje ještě Slovinsko, sebemenší problém. Po páteční bezbrankové remíze s Alžírskem je to ovšem realita. Angličtí fanoušci dávají najevo svou nespokojenost, na což podrážděně zareagoval útočník Wayne Rooney.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Wayne Rooney si po zápase s Alžírskem stěžuje do televizních kamer na bučení anglických fanoušků.

Článek

Už remíza z úvodního vystoupení proti Spojeným státům dávala tušit, že cesta Angličanů šampionátem může být pořádně trnitá. Po bezbrankovém duelu s Alžírskem hlasy kritiků ještě sílí. Albion si za celých devadesát minut nevypracoval jedinou stoprocentní šanci, kouč Capello několikrát během zápasu nevěřícně kroutil hlavou a rozhazoval rukama, co jeho svěřenci na trávníku předvádějí.

Zklamaný Wayne Rooney.foto: Reuters/Carlos Barria

Své rozhořčení dávali najevo i angličtí fanoušci. Už během zápasu byl z ochozů slyšet pískot, který ještě zesílil po závěrečném hvizdu uzbeckého sudího Irmatova. Když hráči Albionu odcházeli se svěšenými hlavami do kabin, bučení jejich příznivců přehlušilo i hlasitý zvuk vuvuzel.

Capello bučení neslyšel

Reakce vlastních fanoušků pořádně vytočila útočníka Wayna Rooneyho, jehož komentář při opouštění hřiště zachytily televizní kamery. „Je krásné vidět, když vás vlastní fanoušci vypískávají. Tomu se říká oddaná podpora...,“ utrousil Rooney v ironickém duchu na adresu příznivců Albionu.

Dnes se za své chování v prohlášení omluvil s tím, že tak učinil v "zápalu boje".

Angličtí fanoušci.foto: Reuters/Eddie Keogh

„Kvůli vuvuzelám jsem žádné bučení neslyšel,“ snažil se po zápase zůstat diplomatický kouč Fabio Capello. „Ale fanoušci mají na výběr, co chtějí dělat. Vážím si jich, jak nás všude jezdí podporovat a pomáhají nám,“ dodával Capello.

Carragher reakci fanoušků rozumí

Bučení anglických příznivců naopak neuniklo zkušenému obránci Jamiemu Carragherovi, který reakci fanoušků chápe. „Naprosto tomu rozumím. S tím, že nechali průchod své frustraci z našeho výkonu, nemám žádný problém. Kdyby se to stalo během zápasu, nebylo by to správné. Ale takhle tomu rozumím,“ říkal zadák Liverpoolu.

Teď už se ale oči hráčů i fanoušků upínají ke středečnímu zápasu pravdy proti Slovinsku. K postupu ze skupiny totiž s drtivou pravděpodobností povede jen výhra. „Všichni si to uvědomujeme,“ říká záložník Steven Gerrard. „Doufám, že ve středu uvidíte opravdovou Anglii. Proti Alžírsku to totiž ta pravá Anglie nebyla,“ uzavírá Capello.

Reklama

Související témata: