Hlavní obsah

Jankulovski se znovu zapojí do přípravy, sval je bez prasklin

KUNICE

Obránce Marek Jankulovski se ve čtvrtek vpodvečer znovu zapojí do přípravy fotbalové reprezentace, jež se ve Štiříně a Kunicích u Prahy chystá na vstup do kvalifikace mistrovství světa. Důkladná prohlídka vyvrátila možnost, že by ve stehenním svalu jeho levé nohy byla prasklina, a tak se opora národního týmu vrátí k tréninku.

Článek

Ten mají fotbalisté v plánu až navečer. Dopoledne věnovali taktické poradě u videa a na programu bylo také oficiální fotografování před startem kvalifikace.

Velké obavy ze zdravotního stavu Jankulovského sice prohlídka odvrátila, ovšem pravý stav ukáže až dnešní příprava, která určí i případnou další léčbu bolestivě nataženého svalu. "Magnetická rezonance ale žádnou rupturu nepotvrdila," řekl reprezentační mluvčí Lukáš Tuček.

Trénink obranných standardek

Fotbalisté ve čtvrtek měli na rozdíl od středy volnější program a také už přemýšleli, jak zastavit sérii inkasovaných branek ze standardních situací, tedy rohů a trestných kopů. "Předpokládám, že dnes dojde na nácvik obranných standardek. Zatím jsme si k tomu řekli něco ráno u videa," uvedl záložník Jan Polák.

Definitivní varianta bránění zatím nebyla stanovena, ale podle náznaků od hráčů se dá očekávat, že volba padne na kombinaci obou stylů. Některého hráče soupeře by tak tým bránil osobně, ale současně by zůstal u zónového systému, který má naučený.

Na hřiště v Kunicích poblíž Prahy dorazí fotbalisté až v 17:00 a čtvrteční přípravu nebude možné na rozdíl od těch předešlých sledovat. V pátek se už očekává typický předzápasový trénink, neboť v sobotu sehrají reprezentanti na Strahově přípravný zápas proti Českým Budějovicím.

Reklama