Hlavní obsah

Podle Gerrarda čekají anglický tým po krachu na MS hráčské změny

BLOEMFONTEIN

Kapitán anglických fotbalistů Steven Gerrard předpokládá, že Albion čekají po krachu na světovém šampionátu hráčské změny a postupná generační obměna. Je ale přesvědčený, že kouč Fabio Capello u týmu i nadále zůstane.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Zklamaný kapitán anglické fotbalové reprezentace Steven Gerrard

Článek

Anglie odjížděla na světový šampionát s velkým očekáváním. Podle mnohých odborníků dosáhla většina hráčů ideálního fotbalového věku, v němž by mohla dosáhnout na velký úspěch. Albion však znovu selhal a je pravděpodobné, že některé dlouholeté opory skončí. Gerrardovi, Johnu Terrymu, Franku Lampardovi a Emilu Heskeymu je přes třicet let, brankáři Davidu Jamesovi bude v srpnu dokonce čtyřicet.

"Máme zkušený tým a hráče, kteří budou pokračovat. Ale jsem si jistý, že do doby, než nastane další šampionát, přijdou změny. Očekávám nově vypadající anglický tým. Ale jsou to otázky především pro trenéra," prohlásil Gerrard.

Záložník Liverpoolu věří, že u Albionu bude dál pokračovat italský kouč Capello. "Jsem si jistý, že Fabio zůstane a že promluví ke své situaci velmi brzy. Osobně bych si přál, aby zůstal. Je to fantastický trenér, ale je to pouze můj názor," uvedl Gerrard.

Porážka s Německem ho velmi bolí. Nechtěl se ale vymlouvat na fatální chybu uruguayských rozhodčích, kteří za stavu 1:2 přehlédli regulérní gól po Lampardově střele. Připustil, že soupeř vyhrál zaslouženě. "Když se podíváme na celý zápas, prohráli jsme s lepším týmem. Udělali jsme příliš mnoho chyb a Němci je potrestali. Byli organizovanější a při zakončení si počínali chladnokrevně," ocenil soupeře Gerrard.

Jeho tým podle něj definitivně zlomil třetí inkasovaný gól. "Měli jsme dobré pasáže, kdy jsme dobře kombinovali a dostávali se do blízkosti jejich branky. Když to bylo 1:2, věřil jsem, že můžeme vyhrát. Ale třetí branka byla smrtící," dodal.

Reklama

Související témata: