Hlavní obsah

Brankář Muslera připustil, že proti Němcům několikrát zbytečně chyboval

PORT ELIZABETH

Brankář uruguayské fotbalové reprezentace Fernando Muslera patřil na světovém šampionátu v Jižní Africe k hlavním oporám svého týmu, ale sobotní duel o třetí místo proti Německu si za rámeček nedá. Gólman Lazia Řím připustil, že při prvních dvou inkasovaných brankách zbytečně chyboval. Uruguayci prohráli 2:3 a skončili čtvrtí.

Foto: Marcos Brindicci , Reuters

Proti Khedirově hlavičce neměl brankář Muslera šanci.

Článek

"Nebyla to zrovna moje noc. Přiznávám, že jsem udělal zbytečné chyby, ale jsem silný a s kritikou se umím poprat a vyrovnat," prohlásil po skončení utkání Muslera.

V úvodním dějství nejprve neudržel přízemní střelu Bastiana Schweinsteigera, po níž Thomas Müller z dorážky otevřel skóre, a pak zaváhal také při centrovaném míči před vyrovnávacím gólem Marcella Jansena na 2:2.

Porážka ho mrzela o to víc, že Uruguayci drželi s favoritem krok a místy ho dokonce přehrávali. "Prohráli jsme nešťastně, zasloužili jsme si víc. V závěru při střele Diega Forlána jsem si už myslel, že to skončí to v síti, ale soupeře zachránilo břevno," posteskl si Muslera nad přímým kopem z třetí minuty nastavení.

S vystoupením svého týmu na šampionátu byl ale nadmíru spokojený. "Nikdy na tohle mistrovství světa nezapomenu. Uruguay je mezi čtyřmi nejlepšími týmy na světě a to je důvod cítit radost a satisfakci," dodal Muslera, který do národního mužstva nakoukl až loni na podzim v závěru kvalifikace.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články