Hlavní obsah

Fotbalová dvacítka kvůli bouřce nedohrála s Kanadou přípravu na MS

EDMONTON/PRAHA

Přípravný duel českých fotbalových reprezentantů do 20 let s domácím výběrem Kanady zůstal nedohrán. Předposlední zápas národního celku před vstupem do mistrovství světa v Ottawě v pondělí přerušila na začátku druhého poločasu za bezbrankového stavu bouřka, která neustoupila ani po dvaceti minutách.

Článek

Na českém týmu se prý ještě projevila nedostatečná aklimatizace. Úvodních 25 minut Češi stejně staré Kanaďany přehrávali a po šancích Fenina a Střeštíka mohli jít do vedení, ovšem pak jim začaly docházet síly. "Většina hráčů si stěžovala, že po jim půl hodině začaly výrazně tvrdnout nohy a i průběh zápasu ukazuje, že od té třicáté minuty se hra vyrovnala," řekl ČTK trenér Miroslav Soukup.

Kanada hru postupně vyrovnala, jenže v 53. minutě přišla bouřka, která silně podmáčela trávník stadiónu v Edmontonu. "Mrzí nás, že jsme nemohli dát ve druhé půli prostor některých hráčům. Zatím ještě nemohu posoudit, jak velký je to zásah do přípravy. Ale minimálně nechytal druhý poločas poločas Petr a střídající kluci hráli jen osm minut. A to měl ještě přijít na 25 minut Janda," posteskl si reprezentační kouč.

"Bohužel jsme přišli o téměř celý poločas a zbývá nám již jen generálka s Koreou," dodal Soukup. Česká výprava se v úterý letecky přesune o několik tisícovek kilometrů na východ do Ottawy, kde ji čekají dva ze tří duelů v základní skupině. Na sobotní utkání s Koreou se dvacítka přesune do Toronta, kde si od 17:30 SEČ vyzkouší umělou trávu, na níž se odehraje většina šampionátu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.