Hlavní obsah

Kouč dvacítky hledal po remíze s Koreou pozitiva

OTTAWA

Pozitiva hledal po úterní remíze s výběrem KLDR trenér fotbalové reprezentace Miroslav Soukup. Čeští mladíci na mistrovství světa otočili nepříznivý vývoj, ale po gólu soupeře v závěru se museli spokojit s remízou 2:2. „České týmy nejsou moc zvyklé takhle otáčet nepříznivé skóre zápasů, což je pozitivní,“ řekl Soukup po zápase v ottawském stadiónu Franka Claira.

Článek

Po rychlém gólu Korejců to v prvním poločase nevypadalo, že se hra českých fotbalistů proti asijskému soupeři zlepší. „Celkově byl přístup hráčů jiný než proti Argentině. Možná tam byla menší motivace, ale pohyb byl mdlý. Nedařila se nám kombinace, větší zodpovědnost možná svazovala nohy,“ popsal průběh nepodařené první půle kouč.

Jako většinou zabrala poločasová domluva v kabině, pak se Češi dostali i k před duelem slibované ofenzívě. „Promluvení do duše v poločase nás postavilo na nohy a byli jsme schopní zápas obrátit,“ vybral jeden z kladů utkání Miroslav Soukup. „A pokud budu hledat víc pozitivních věcí, tak jsme se dostali do vedení, druhý poločas jsme zvládli dobře. Fotbalový bůh nás ale v závěru potrestal za první poločas,“ uznal po utkání trenér dvacítky, podle nějž byla remíza zasloužená.

Korejci nepotvrdili pověst nebezpečného soupeře a po většinu utkání příliš nebezpečí pro českou branku neznamenali. „Čekal jsem daleko silnějšího soupeře a je škoda, že jsme tak zaspali první poločas. Kluci se možná vnitřně báli, že Korea bude daleko silnější. Nebyla to ta Korea, kterou jsme očekávali,“ připustil Soukup.

Mazuch bude proti Panamě v pořádku

Trenér byl také spokojený s tím, že pro poslední zápas ve skupině s Panamou nebude muset oželet žádného fotbalistu. „Nemáme vykartované hráče pro utkání s Panamou a také nám nepřibyl nikdo zraněný.“ Proti Severní Koreji nenastoupil obránce Mazuch, kterého trápila třísla. „S Ondrou jsme počítali ještě ráno na předzápasovém tréninku. Jeho zdravotní stav se výrazně zlepšil, ale rozhodli jsme se neriskovat. Mohlo se stát, že by musel ve třicáté minutě střídat a nebyl by k dispozici ani na Panamu. Na poslední zápas bude ale nachystaný a znovu budeme moct postavit to nejsilnější jako proti Argentině,“ věří v nasazení Mazucha kouč.

Tým se ve středu přesunul do dvě stě kilometrů vzdáleného Montrealu, kde se v pátek od 23:00 SELČ utká s Panamou. „Stále platí, že na turnaji potřebujeme k jistotě postupu jednou vyhrát, za určitých okolností by nám mohla stačit i remíza s Panamou. Na to ale určitě spoléhat nebudeme,“ počítá znovu s ofenzivní hrou Miroslav Soukup.

Reklama