Hlavní obsah

Mareš měl po osmifinále rozporuplné pocity

VICTORIA

Výraznou postavou osmifinále MS do dvaceti let mezi Japonskem a Českem byl Jakub Mareš. Záložník Teplic přišel do hry až po prvním poločase, přesto stihl vstřelit vyrovnávací gól i dostat dvě žluté karty a předčasně dohrát. „Pocity mám trošku rozporuplné,“ přiznal po utkání Mareš.

Článek

Dvacetiletý středopolař se dostal poprvé na šampionátu více do hry, v základní skupině odehrál jen jednu minutu v utkání proti Panamě. V duelu s Japonskem jej trenér Soukup poslal do hry po přestávce za Gecova. „Přišel jsem do hry v poločase, ale hned jsme dostali druhého góla. Říkal jsem si, že už to bude hodně těžké,“ připustil černé myšlenky Mareš. „Ale nakonec jsme to s klukama zvládli a zápas super obrátili,“ radoval se z postupu mladík s extravagantním účesem.

Čeští mladíci přes dvoubrankový deficit dokázali po dvou proměněných penaltách vyrovnat, na gól Kúdely navázal právě Mareš. „Věřil jsem si už na tu první penaltu. Ale určený byl jako první Ondra Kúdela, tak jsem ho nechal jít,“ řekl záložník.

Osmifinále MS20 Česko vs. Japonsko na Sport.cz
REFERÁTČeši i v deseti vydřeli postup
HRÁČIFantazie, jásali mladíci
BRANKÁŘByly to nervy, přiznal Petr
MAREŠMám rozporuplné pocity

Zápas pro Mareše skončil pět minut před vypršením základní hrací doby, po běžném zákroku ve středu pole jej sudí podruhé napomenul a vyloučil. „První žlutou kartu bych ještě pochopil. Ale soubojů, po jakém jsem dostal druhou žlutou, bylo v zápase deset,“ kroutil hlavou nad výroky kolumbijského rozhodčího Buitraga Mareš. „Na mistrovství světa by měli pískat rozhodčí, kteří to zvládnou,“ nešetřil kritikou český fotbalista.

Marešovi spoluhráči i v oslabení dokázali Japonce ubránit a rozhodnout musela střelba ze značky pokutového kopu. „Když jsme přežili první prodloužení, tak už jsem věřil. Penalty jsme trénovali a šly nám,“ uvedl Mareš a chválil spoluhráče za bojovnost. „Ukázali jsme týmového ducha. Je super, že jsme z nula dva zápas otočili.“

Minimálně ve čtvrtfinále nebude moct záložník po vyloučení nastoupit. „Uvidíme, jestli bude distanc jeden zápas nebo dva. Snášet to budu špatně,“ přiznal Jakub Mareš. O postup do semifinále se čeští fotbalisté v neděli v 1:45 SELČ utkají v Edmontonu se Španělskem.

Reklama