Hlavní obsah

Čtenáři Sport.cz vyzpovídali trenéra fotbalové dvacítky

PRAHA/TORONTO

Čeští fotbalisté do 20 let se postarali na mistrovství světa v Kanadě o senzaci a propracovali se až do finále. V tom sice v neděli nestačili na Argentinu, s obhájcem titulu ale sehráli vyrovnaný zápas. V pondělí odpoledne mohli čtenáři Sport.cz prostřednictvím exkluzivního on-line chatu posílat otázky trenérovi českých mladíků Miroslavu Soukupovi přímo do Toronta.

Článek

Lodivod české dvacítky na dotazy čtenářů trpělivě odpovídal a nevyhýbal se žádnému tématu. Převažovaly pochopitelně gratulace k vybojovanému stříbru a celkově předvedené hře českého týmu. Úspěch českého fotbalu si ale kouč zatím ještě pořádně neuvědomuje. "Je to ještě hrozně bezprostřední a až za několik dalších měsícu si vše uvědomíme. A oceníme, čeho jsme dosáhli," řekl Miroslav Soukup během chatu.

Mistrovství světa fotbalistů do 20 let na Sport.cz:
Záznam on-line chatu s trenérem Miroslavem Soukupem

Se smutkem v hlase vzpomínal na vyrovnávací branku Argentiny ve finále, kdy soupeř odpověděl na trefu Fenina už po dvou minutách. "Ještě minutu předtím jsem hráče upozornil, aby zvýšili koncentraci a přidali. A nedostali gól. Možná jsem to přivolal," vyčítal si kouč, jehož tým oslavil stříbrné medaile na kanadském konzulátu při setkání s krajany.

Soukup také vyzdvihl připravenost Kanady na šampionát a věští ji dobrou budoucnost pro fotbal. "Je tady tolik míst na hřiště, že to nikde jinde na světě nepostavíte. Pokud MS přispěje k větší popularitě fotbalu, bude to dobře," myslí si. Úspěch přeje i mladým fotbalistům, kteří podle něj ukázali, že kvalita domácí ligy není zas tak špatná. "Úroveň soutěže není tak hrozná. Ukazuje se, že se oddílům vyplácí sázet na mladé hráče. I když je to riziko," řekl.

O ještě nedávno neznámého trenéra je nyní velký zájem, stejně jako o jeho svěřence. "Naše výkony byly založené na týmovém duchu. Přesto se ukázaly některé individuality. Největší zájem by mohl být o Petra, Fenina, nebo Šimůnka," prozradil asistent ligového Brna. Nyní se navíc může těšit na práci u reprezentační jednadvacítky.

Již v úterý se mohou fanoušci s fotbalisty reprezentace do dvaceti let setkat osobně. Český tým by měl přistát na letišti v Praze-Ruzyni krátce po třinácté hodině.

Reklama