Hlavní obsah

VIDEO: Tohle při fotbalovém přenose v Česku nezažijete. Góóól! řval mexický komentátor jako o život

Mexico City

Pro mnohé z nich je fotbal vším. Podřizují mu absolutně všechno a konečný výsledek je mnohdy dechberoucí. Tentokrát však není řeč o hráčích, nýbrž o fotbalových komentátorech. Ti z Latinské Ameriky patří ve svém oboru k nejlepším na světě. Každý zápas prožívají nesmírně intenzivně a emotivně - třeba jako Christian Martinoli, mexický komentátor, který ve středečním zápase baráže o postup na MS s Novým Zélandem (5:1) řval „Góóól!“ jako smyslů zbavený. Tohle si v České republice neužijete.

Radost mexického komentátora.

 
Článek

S tuzemskými poměry se to nedá příliš srovnávat. Na Aztéckém stadiónu v Mexico City fandilo sto tisíc fanoušků, tedy zhruba pětkrát více, než když se zaplní stadión Sparty nebo Slavie. Co ale snese určité měřítko, to je úroveň komentování fotbalových přenosů.

A právě v Mexiku, Argentině, Brazílii nebo také ve Španělsku se při žádném utkání nenudíte. Góly, šance, fauly, zákroky brankářů - to vše se v latinskoamerických zemích naplno prožívá i za komentátorským stolečkem. Živým příkladem jest Christian Martinoli, rodák z Argentiny, který ale vlastní i mexické občanství a v současné době pracuje pro TV Azteca.

Osmatřicetiletý komentátor se rozplýval nad čtvrtým gólem Mexika v baráži o MS proti Novému Zélandu. Když deset minut před koncem nacentroval levý bek Miguel Layún přesně na hlavu útočníka Oribeho Peralty, který rozvlnil síť, komentátor ihned spustil gólové oslavy. Martinoli slavil se svými kolegy a jak ukazuje záznam, dojetí bylo tak intenzivní, že měl co dělat, aby se vůbec udržel na židli. Takových přenosů se v Česku asi jen tak nedočkáme.

Reklama

Související témata: