Hlavní obsah

Vrba si v Praze prohlédne trofej pro fotbalové mistry světa

Praha

Česká fotbalová reprezentace si sice na červnovém mistrovství světa v Brazílii nezahraje, přesto trenér Pavel Vrba bude mít možnost sáhnout si na trofej pro světové šampióny. Cenná relikvie zavítá do Prahy poprvé v historii 6. března v rámci propagační akce Coca-Cola Trophy Tour. Dorazí jen na čtyři hodiny, než se vydá do Bosny a Hercegoviny. Vidět ji budou moci jen vybrané fotbalové osobnosti včetně Vrby.

Foto: Profimedia.cz

Mexický prezident Enrique Pena Nieto s trofejí pro světové fotbalové šampióny v jeho zemi u příležitosti prezentace MS v Brazílii.

Článek

Trophy Tour je součástí prezentace mistrovství světa v Brazílii. Turné bylo zahájeno v září loňského roku v Riu de Janeiro a celkem trofej urazí téměř 150 tisíc kilometrů. Představí se v padesáti státech, kde ještě nebyla, a to včetně České republiky.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Nejcennější fotbalová relikvie světa dorazí soukromým speciálem na Letiště Václava Havla 6. března v 10 hodin, tedy den po přátelském utkání české reprezentace s Norskem. Kolem 14:00 zase odletí.

Současná trofej v podobě dvou sportovců držících zeměkouli se předává mistrům světa od roku 1974, kdy nahradila Zlatou Niké. Je vyrobena z osmnáctikarátového zlata a váží šest kilogramů. Jejím autorem je italský sochař Silvio Gazzaniga.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.