Hlavní obsah

Ronaldo to schytal. Ješitný sobec zahleděný sám do sebe, sepsula ho chorvatská ikona Boban

Praha

Sobec. A k tomu nesmírně ješitný a zahleděný sám do sebe. Navíc ještě náramně namyšlený. Proto bylo docela zákonité, že Portugalci s Cristianem Ronaldem ve svém středu na světovém šampionátu v Brazílii vyhořeli, ve skupině skončili až třetí za Německem a USA a do osmifinále se nedostali. „To Ronaldo byl příčinou portugalského selhání,“ opřela se do CR7 chorvatská fotbalová ikona Zvonimir Boban na stránkách listu Sportske Novosti.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Cristiano Ronaldo v utkání s Ghanou.

Článek

Angličany sepsul, Portugalce zrovna tak. Tedy, terčem Bobanovy kritiky se stal hlavně Cristiano Ronaldo.

„Ronaldo je úžasným hráčem, což dokázal i v Brazílii, i když spoustu šanci neproměnil. Jeho největší chybou ovšem je, jak vnímá sám sebe a svůj tým," napsal chorvatský internacionál, který s AC Milán čtyřikrát vyhrál italskou Serii A.

Vadí mu toho na Ronaldovi spoustu. V portugalské reprezentaci, stejně jako v madridském Realu.

„Když vstřelil v květnovém finále Ligy mistrů proti Atlétiku ve 120. minutě gól, oslavoval ho, jako by byl duševně nemocný. I to byl pro mě důkaz, jak má rád sám sebe," připomněl Boban scénu z Lisabonu po Ronaldově trefě, která už nic neřešila, neboť finále bylo rozhodnuté. Zato Portugalec měl zapotřebí dát celému světu na vědomí, že šlo o jeho sedmnáctou branku v končícím ročníku Champions league.

„Maximální důkaz, jak má rád sám sebe. A stejné to bylo v zápasech Portugalska na mistrovství světa," podotkl Boban.

„Portugalci postrádali disciplínu a neměli žádná pravidla. Každý z nich hrál svůj vlastní zápas a víc času než fotbalu věnovali svým vlasům nebo tetování. Chovali se jako v Hollywoodu. Jakoby chtěli dokázat, že jsou většími Portugalci než celý Ronaldo. Smutné, že kvůli nevyrovnanému kapitánovi ztratilo mužstvo svou identitu. Smutné pro Ronalda a celou jeho generaci."

Reklama

Související témata: