Hlavní obsah

V nominaci Norska na kvalifikaci s Čechy chybí nejlepší střelec King

Oslo

V nominaci norské reprezentace na utkání kvalifikace mistrovství světa s českými fotbalisty, které je na programu 10. června v Oslu, chybí nejlepší střelec Joshua King z Bournemouthu. Trenér Lars Lagerbäck povolal čtyři nováčky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal během utkání Norskem.

Článek

Norsko dalo v dosavadních pěti kvalifikačních zápasech pět branek. O dva góly se postaral King, který navíc 16 brankami pomohl Bournemouthu k devátému místu v anglické lize. Mimo hru jsou navíc i zbývající střelci Adama Diomandé a Martin Samuelsen.

"Je to škoda, protože v Bournemouthu měl formu. Ale i když bychom si moc přáli, aby byl s námi, tak se nedá nic dělat a musíme se obejít bez něj," uvedl na webu norského svazu Lagerbäck. Jeho týmu patří v tabulce skupiny C s třemi body předposlední místo, když porazil jen poslední San Marino. Češi jsou s osmi body třetí.

Lagerbäck se proto rozhodl dát šanci čtyřem novým hráčům. První start za norskou reprezentaci si tak můžou připsat brankář Mathias Dyngeland ze Sogndalu, obránce Birger Meling z Rosenborgu a útočníci Ohikhuaeme Omoijuanfo ze Stabaeku s Björnem Johnsenem z Heart of Midlothian.

Reklama

Související témata: