Hlavní obsah

Andorra vyhrála po 13 letech! Neomluvitelné, přiznává kouč soupeře

Andorra la Vella

V říjnu 2004 se fotbalisté z maličkého knížectví radovali z výhry 1:0 nad Makedonií. Uběhlo 13 let, odehrálo se 66 zápasů mezinárodních zápasů a nyní přichází další euforie. Andořané čekali na vítězství své fotbalové reprezentace opravdu hodně dlouho. Nakonec se dočkali v pátečním střetnutí s Maďarskem, které opět rozhodl jediný gól.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Andorry oslavují gól v zápase proti Maďarsku.

Článek

Zápas rozhodla akce z 26. minuty. Po centru Chuse Rubia se na zadní tyči prosadil hlavičkující Marc Rebes. Ten sice zakončoval z nelehké pozice, avšak jeho pokus zapadl přesně k tyči Gulácsiho brány. Domácí si připsali teprve druhý gól v celé kvalifikaci.

Maďaři sice měli zřetelnou herní převahu, držení míče bylo 70:30 v jejich prospěch, na vyrovnání se však nezmohli.

„Je to neospravedlnitelná blamáž. Nedokázali jsme profitovat z vytvořených šancí. Co s tím potom můžeme dělat? Asi se jen omluvit za takovéto vystoupení našeho mužstva. Je to neuvěřitelně frustrující," svěřil se v rozhovoru pro televizi M4 trenér poražených Bernd Storck.

Německý kouč se před necelým rokem radoval z postupu maďarské reprezentace ze základní skupiny mistrovství Evropy. Tentokrát stál na straně poražených a jen sledoval velmi emotivní oslavy Andořanů.

„Každý nese svůj díl viny. Já se hlásím jako první," nešetřil se Storck. Ten naznačil, že by jej prohra s Andorrou mohla stát místo. „Moje budoucnost u týmu? O tom rozhodnou jiní..."

Reklama

Související témata: