Hlavní obsah

Pospěch oslaví svůj gól v norské lize na svatební hostině

PRAHA

Několik desítek hostů se sejde na zámku v Hradci nad Moravicí deset kilometrů jižně od Opavy na svatbě fotbalového kanonýra Zbyňka Pospěcha, který si v sobotu řekne "ano" s dlouholetou přítelkyní Evou. Na slavnostně prostřených stolech bude vonět svíčková s houskovým knedlíkem a brusinkami, polévka s játrovými knedlíčky a večer se nejspíš bude podávat i pečené sele.

Foto: čtk

Zbyněk Pospěch v dresu Liberce

Článek

Lepší chvíli pro uzavření sňatku si čtyřiadvacetiletý útočník norského Odd Grenland těžko mohl vybrat. Poslední tým soutěže se ve čtvrtek po dlouhé době dočkal vítězství, Pospěch si navíc osladil poslední hodiny před svatbou krásným gólem ze 40 metrů. "Žením se a navrch jsme vyhráli. Co víc si přát?" smál se Pospěch v rozhovoru s ČTK, když jeho letadlo v pátek dosedlo na ruzyňském letišti.

Během půlročního angažmá v Norsku si prý s přítelkyní sice zvykli na tamní stravu založenou hlavně na rybách a těstovinách, ale na českou kuchyni nedají dopustit. "Už se těším, až si dám řízek s bramborovým salátem," plánoval Pospěch.

Hlavní porce laskomin ho však čeká až během svatební hostiny. "Bude svíčková a polévka s játrovými knedlíčky," těšil se bývalý liberecký útočník. V norském městě Skien, kde jeho klubu sídlí, ale v minulých měsících nestrádal. "Přítelkyně mi doma normálně vaří, jen poslední měsíc jsem tam byl sám, protože zařizovala svatbu," uvedl Pospěch.

O svatbě přímo v Norsku nastávající novomanželé neuvažovali, zvolili raději Opavsko, kde Pospěch fotbalově vyrůstal a poprvé okusil první ligu. "Do Norska by za námi určitě nepřijeli kamarádi. Pozval jsem i kluky z Liberce, ale ti právě trénují, takže někteří volno bohužel nedostali," řekl Pospěch.

Reklama