Hlavní obsah

Němci a Italové si zopakovali finále fotbalového MS 1982

BERLÍN

Výpravný dárek si k padesátinám přichystal německý fotbalový internacionál Hansi Müller. V domovském Stuttgartu uspořádal reprízu finále světového šampionátu z roku 1982 ve Španělsku. Němci v něm tehdy prohráli s Itálií 1:3 a tentokrát - po čtvrtstoletí - se týmy rozešly smírně. Před 40.000 diváky hrály 4:4.

Článek

Müllerovi se podařilo takřka nemožné: do Stuttgartu přijela na "přátelský revanš" většina tehdejších účastníků finále včetně rozhodčích. Jako jeden z mála chyběl nedávno zemřelý německý trenér Jupp Derwall, kterého si týmy a diváci připomněli minutou ticha.

Osm minut po začátku zápasu Francesco Graziani posunul Itálii do vedení. Za Němce vyrovnal jeden z mála "hostů" - sedminásobný světový automobilový šampion Michael Schumacher. Zaskočil za nepřítomného Pierra Littbarského vázaného trenérskými povinnostmi v Japonsku. Další německé góly pak přidali Karl-Heinz Rummenigge, Horst Hrubesch a sám Hansi Müller.

Za squadru azzuru skóroval ještě dvakrát Giancarlo Antognoni a nakonec opět Graziani. Také Italové měli na hřišti posilu - zpěváka Erose Ramazzottiho.

„Byla to obrovská legrace," komentoval zápas Rummenigge, který šéfuje Bayernu Mnichov. Diváci dobře registrovali, že se už stárnoucí pánové, jako třeba Paul Breitner, Paolo Rossi, Alessandro Altobelli či Claudio Gentile nepohybují tak svižně, jako před čtvrtstoletím. Měli ale radost a z aplausu bylo zřejmé, že zažili krásný večer.

Výtěžek zápasu je určen jedné stuttgartské nadaci pro nemocné děti. „Je věcí cti vyběhnout v takovém benefičním zápasu na hřiště," uvedl tehdejší nejlepší střelec šampionátu Paolo Rossi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články