Hlavní obsah

Šéf FIFA Infantino může v lednu získat členství v MOV

Lausanne

Předseda Mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianni Infantino se může stát členem Mezinárodního olympijské výboru (MOV). Jeho jméno figuruje v seznamu navrhovaných uchazečů o členství, který zveřejnil po dnešním zasedání výkonného výboru v Lausanne předseda MOV Thomas Bach.

Foto: FAČR

Zleva Martin Malík, předseda FAČR, a Gianni Infantino, šéf FIFA. Ilustrační foto.

Článek

Spolu s Infantinem se budou o členství v MOV ucházet šéf mezinárodní tenisové federace ITF David Haggerty a předseda japonského olympijského výboru Jasuhiro Jamašita. Rozhodnutí o jejich přijetí padne na lednovém zasedání MOV.

Předseda mezinárodní atletické federace Sebastian Coe se zatím doporučení k získání členství nedočkal. Podle Bacha je důvodem možný konflikt zájmů kvůli jeho práci ve vedení poradenské agentury CSM, jejíchž služeb využívá i MOV. Na vyřešení situace Coe pracuje a Bach očekává, že by mohl získat členství na zasedání při olympijských hrách v Tokiu.

Zástupci světového fotbalu i atletiky jsou bez svého člena v MOV od roku 2015, kdy kvůli korupčním skandálům o členství přišli jejich předchozí předsedové Sepp Blatter a Lamine Diack.

Reklama

Související témata: