Hlavní obsah

Německo vrátilo v přípravném utkání porážku Anglii

PRAHA

Fotbalisté Německa vrátili ve středečním šlágru Anglii nedávnou porážku z Mnichova a na její půdě ve Wembley zvítězili 2:1. Na obou stranách se příliš nepředvedli brankáři. Němec Lehmann potvrdil, že na začátku sezóny není v nejlepší formě, když ho propálil Lampard. Domácí Robinson si pak příliš vyběhl na očekávaný centr, ovšem Schneider místo přihrávky vystřelil. Robinson s námahou vyrazil míč jen před branku, kde již číhal dorážející Kuranyi.

Článek

U rozhodující branky již měl Robinson svědomí čisté, neboť Panderovi rána levačkou výborně sedla a zamířila přesně k tyči. Defenzivní záložník Schalke tak skvěle oslavil svůj premiérový reprezentační start.

Irové se v přípravě vytáhli kanonádou proti Dánsku

Varování vyslali fotbalisté Irska směrem k české reprezentaci před vzájemným zápasem v kvalifikaci na mistrovství Evropy. Ostrovní tým dnes v přípravném utkání v Dánsku vyhrál jasně 4:0. O branky se podělili kanonýr Keane, který nejprve hlavou otevřel střelecký účet a pak překonal dánskou obranu povedenou střelou, a střídající Long. Dvacetiletý útočník Readingu se prosadil dorážkou Gibsonova pokusu a následně střelou z otočky.

Francouzi porazili jedinou brankou Slovensko

Slováci, další soupeř České republiky v kvalifikační skupině D, nenavázali na úterní výhru svého "béčka" nad Francií a se stejným soupeřem prohráli 0:1. Pět minut před poločasem neuhlídali domácí v Trnavě největší hvězdu soupeře Henryho, který obešel i gólmana a skóroval do prázdné branky. Slováci se do příliš šancí nedostali, naopak mohli další branky inkasovat, ale i ty největší příležitosti hostů odvrátili.

Hráči Polska vymazali dvoubrankové manko v zápase s Ruskem 

Fotbalisté Polska dokázali v Rusku v přípravném utkání na kvalifikaci o mistrovství Evropy remizovat 2:2, když dotáhli dvoubrankový náskok domácích. V první půli jasně dominovali Rusové, úvodní branku obstaral Syčev a o chvíli později zvýšil jeho partner z útoku Pavljučenko, nejlepší střelec ruské ligy.

Po změně stran se však nejlepší tým kvalifikační skupiny A dostal do tlaku, který vyústil ve vyrovnání. Během čtyř minut se prosadili krajánci z Německa, záložník Wolfsburgu Krzynówek a Blaszczykowski z Dortmundu.

Brazílie očekávaně porazila Alžířsko

Fotbalisté Brazílie, vítězové letního mistrovství Ameriky, vyhráli v přípravném zápase nad 73. týmem světového žebříčku Alžírskem pouze 2:0. Obě branky ve francouzském Montpellieru padly ve druhé půli. Nejprve se prosadil pravý obránce Interu Milán Maicon, který využil roh Ronaldinha. Hvězda Barcelony pak v závěru potvrdila výhru dorážkou Diegovy střely.

Ukrajina porazila Uzbekistán

Vítězství 2:1 nad Uzbekistánem si připsali Ukrajincu. O jednu z branek se postaral útočník Šachtaru Doněck Olexandr Gladkij, který se prosadil hned při své reprezentační premiéře. Zároveň si dal předčasný dárek k pátečním dvacátým narozeninám.

Wales porazil domácí Bulhary

Konkurent České republiky v kvalifikační skupině D Wales si odváží vítězství 1:0 z přípravného utkání v Bulharsku. O jedinou branku zápasu se postaral těsně před poločasovou přestávkou útočník Eastwood, který si zahrál poprvé v národním dresu. Domácím chyběla největší hvězda útočník Berbatov.

Argentina překvapivě prohrála s Norskem

Fotbalisté Norska překvapivě zdolali Argentinu 2:1. Největší zásluhu na výhře má kanonýr z Aston Villy Carew, který vstřelil v Oslu obě branky domácích.

Chorvati přestříleli Bosnu a Hercegovinu

Ani hattrick útočníka Parmy Muslimoviče nepomohl reprezentaci Bosny a Hercegoviny k výhře nad Chorvatskem, které se dokázalo prosadit hned pětkrát. Po dvou trefách si připsali Robert Kovač a Srna. Zápas se lámal mezi 70. a 74. minutou, když během této doby padly hned čtyři trefy. Bosňané se nejprve dostali do vedení, ale Chorvaté ihned kontrovali a zápas otočili.

Utkání předcházely potyčky mezi příznivci obou týmů, při kterých byli podle policie zraněni čtyři Chorvaté. Do rvačky v centru Sarajeva se zapojilo okolo čtyřiceti fanoušků na každé straně, kteří se oháněli židlemi i noži.

Švýcaři překvapili vítězstvím proti Holandsku 

Jeden z pořadatelů mistrovství Evropy v příštím roce Švýcarsko se vytáhlo proti favorizovanému Nizozemsku, které porazilo 2:1. Obě branky vítězů vstřelil záložník Leverkusenu Barnetta. Na jeho druhou trefu sice hned vzápětí odpověděl hostující útočník Kuijt, ovšem vyrovnat Nizozemci již nedokázali.

Řecko remizovalo se Španěly

Španělsko v letošním roce vyhrálo i svůj šestý zápas, když v Řecku na půdě úřadujících mistrů Evropy vydřelo vítězství 3:2 brankou v nastavení.

Maďaři překvapili porážkou Italů

Nečekanou porážku utrpěli úřadující mistři světa Italové, když nestačili na Maďarsko. To sice prohrávalo po trefě Di Nataleho, ale pak dvěma slepenými góly výsledek obrátilo a nakonec slavilo výhru 3:1

Moskva: Rusko - Polsko 2:2 (2:0)
Branky: 20. Syčev, 33. Pavjučenko - 73. Krzynówek, 77. Blaszczykowski.
Kyjev: Ukrajina - Uzbekistán 2:1 (1:0)
Branky: 30. Gladkij, 65. Rotan - 90.+2 Geinrich.
Montpellier (Francie): Brazílie - Alžírsko 2:0 (0:0)
Branky: 62. Maicon, 81. Ronaldinho.
Riga: Lotyšsko - Moldavsko 1:2 (1:1)
Branky: 31. Astafjevs - 23. Frunza, 53. Bordijan.
Oslo: Norsko - Argentina 2:1 (1:0)
Branky: 11. z pen. a 58. Carew - 84. Maxi Rodriguez.
Burgas: Bulharsko - Wales 0:1 (0:1)
Branka: 45. Eastwood.
Oita: Japonsko - Kamerun 2:0 (1:0)
Branky: 25. Tanaka, 90. Jamase.
Aarhus: Dánsko - Irsko 0:4 (0:2)
Branky: 29. a 40. Keane, 54. a 65. Long.
Lucemburk: Lucembursko - Gruzie 0:0
Bukurešť: Rumunsko - Turecko 2:0 (0:0)
Branky: 62. Dica, 70. Mutu.
Minsk: Bělorusko - Izrael 2:1 (1:1)
Branky: 2. Vasiljuk, 90. Blizňuk - 29. Geršon.
Kaunas: Litva - Turkmenistán 2:1 (1:0)
Branky: 42. a 47. Danilevičius - 90. Nikitěnko.
Reykjavík: Island - Kanada 1:1 (0:0)
Branky: 64. Hallfredsson - 74. Occean.
Ženeva: Švýcarsko - Nizozemsko 2:1 (1:0)
Branky: 8. z pen. a 51. Barnetta - 52. Kuijt.
Sarajevo: Bosna a Hercegovina - Chorvatsko 3:5 (1:2)
Branky: 37., 70. a 72. Muslimovič - 35. a 74. Srna, 73. a 81. R. Kovač, 18. Eduardo.
Podgorica: Černá Hora - Slovinsko 1:1 (1:1)
Branky: 28. Vučinič - 42. Vršič. ČK: 27. Cipot (Slovin.).
Soluň: Řecko - Španělsko 2:3 (2:1)
Branky: 18. Gekas, 43. Katsuranis - 66. a 90.+3 Silva, 37. Marchena.
Londýn: Anglie - Německo 1:2 (1:2)
Branky: 9. Lampard - 26. Kuranyi, 40. Pander.
Skopje: Makedonie - Nigérie 0:0
Aberdeen: Skotsko - JAR 1:0 (0:0)
Branka: 70. Boyd.
Göteborg: Švédsko - USA 1:0 (0:0)
Branka: 56. Källström.
Tirana: Albánie - Malta 3:0 (1:0)
Branky: 22. Salihi, 46. Berisha, 60. Duro.
Budapešť: Maďarsko - Itálie 3:1 (0:0)
Branky: 61. Juhász, 66. Gera z pen., 76. Feczesin - 49. Di Natale.
Trnava: Slovensko - Francie 0:1 (0:1)
Branka: 40. Henry.

Reklama