Hlavní obsah

Francouzský tisk chválí po výhře svých fotbalistů i slovenský tým

PAŘÍŽ

Vítězství francouzských fotbalistů v Trnavě nad Slovenskem 1:0 francouzský tisk komentuje s uspokojením, ale poukazuje na nedostatky v obraně i v útočných akcích hostů. List Le Parisien oceňuje slovenský tým, který kladl vicemistrům světa "skutečný odpor". Všechny deníky připomínají, že po středečním gólu je Henry jedininou branku za nejúspěšnějšího střelcem v dějinách Francie Michelem Platinim.

Článek

"Je potřeba poděkovat Slovensku. Kladlo Francii skutečný odpor, často fyzicky, někdy technicky, stále zajímavým způsobem. Je to výborné mužstvo, hravé a stavěné pro boj," napsal Le Parisien na adresu jednoho ze soupeřů českého týmu v evropské kvalifikaci.

Vítězství Francouzů, pro které to byla poslední příprava před utkáním kvalifikace pro mistrovství Evropy se světovými šampiony Italy, označil za povzbudivé. Podle listu ale chyběla homogennost středu obrany, kde poprvé hrála dvojice Abidal - Mexes, i lepší sehranost útočné dvojice Anelka - Henry.

L´Équipe napsal, že francouzská obrana byla sestavena zcela experimentálně a bylo to vidět - Francie povolila Slovákům příliš mnoho nebezpečných útočných akcí. Libération poukazuje především na nedůslednost francouzského útoku.

L´Équipe hodnotí z francouzského týmu jako nejlepší Abidala a Ribéryho, kterým dal známku 6,5 (na stupnici do deseti), ze Slováků dostali šestku slávista Krajčík a Šesták. Le Parisienu se nejvíc líbili Makelele a brankář Landreau a na slovenské straně Hamšík, Mintál a Vittek, Libération oceňuje především Anelku.

Šlo o páté francouzské vítězství za sebou, a to znovu bez inkasovaného gólu. Trenér Raymond Domenech po zápasu řekl, že je spokojen, protože "vždycky je lepší vyhrát než prohrát, zvlášť s mužstvem, které nás přinutilo bojovat, pracovat a bránit". Konstatoval ale že jak pro Francii, tak pro Slovensko přijdou "zápasy, které se počítají, za tři týdny".

Reklama

Související témata: