Hlavní obsah

Černý: Nasazení „Folkové zahrady“ byla chyba

PRAHA

Místo aby si fotbaloví fanoušci užívali poslední zápas kvalifikace ME mezi Kyprem a Českem, dostalo se jim promítání hudebního pořadu „Folková zahrada“. Na pódiu doprovázeli muzikanti folkovou zpěvačku, zatímco Česko vedlo na půdě svého soupeře 1:0. „Zařazení tohoto pořadu byla chyba,“ řekl jasně šéf sportu ČT Otakar Černý pro Sport.cz

Článek

„My jsme s kyperskou stranou měli navázané spojení, vše bylo v pořádku ještě půl hodiny před výkopem. I začátek přenosu se nám povedl,“ řekl Černý, který měl namysli patrně jen komentování Svěceného, při kterém diváci viděli sedícího Jozefa Chovance a moderátora Kozohorského, kteří byli přítomni ve studiu. Po pár minutách je nahradil pohled na kyperskou a českou vlajku.

Možná, že by pro diváky bylo lepší, kdyby mohli alespoň zprostředkovaně sledovat utkání komentářem moderátora, než aby se musel přenos nahradit jiným pořadem. „To by lepší určitě nebylo,“ jasně odsoudil tuto alternativu Černý, i když posléze připustil, že než aby následoval folk, bylo by přeci jen lepší nechat na obrazovkách komentář.

„Nikdo nevěděl, jakou dobu přenos nepůjde. I v hokeji se stává, že spojení spadne, ale to bývá otázka minuty nebo dvou, ne celého poločasu,“ řekl ke středečnímu problému tiskový mluvčí České televize Ladislav Šticha. „Je to záležitost sportovní redakce, jaký program zvolí jako zálohu. Je to ojedinělá situace a je možné, že tam ten zálohový pořad ležel hodně dlouho,“ dodal Šticha s tím, že vznik tohoto pořadu sahá hodně do minulosti.

„Já jsem na to koukal jako blázen,“ řekl Šticha k tomu, co viděl místo fotbalového přenosu. „Výpadek byl monstrózní, to se opravdu často nestává,“ pokoušel se mírnit faux pas tiskový mluvčí redakci sportu ČT, která za uvedení zálohového pořadu zodpovídala.

Diváci měli nakonec možnost vidět celý druhý poločas zápasu, ve kterém se čeští fotbalisté rozloučili s kvalifikační skupinou vítězstvím na půdě Kypru 2:0.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Slavia - Ostrava 1 : 0 45. min Živě
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  2 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 2 : 1 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články