Hlavní obsah

Rakouský trenér Riedl odstoupil od fotbalistů Vietnamu

HANOJ

Trenér Alfred Riedl odstoupil z funkce fotbalistů Vietnamu. Osmapadesátiletý Rakušan tak reagoval na kritiku fanoušků a funkcionářů po nevydařeném vystoupení týmu na Hrách jihovýchodní Asie.

Článek

Bývalý rakouský reprezentant Riedl ve středu rezignoval po schůzce s vedením národního svazu bezprostředně poté, co mužstvo do 23 let pod jeho vedením podlehlo na hrách po penaltovém rozstřelu Barmě. Týmu se tak nepodařilo naplnit hlavní cíl, jímž byl postup do finále turnaje.

Dočasným koučem byl jmenován Mai Duc Chung.

Světoběžník Riedl pracoval ve Vietnamu s přestávkami od roku 1998, své třetí období u národního mužstva zahájil v roce 2005. V zemi si vydobyl obrovskou popularitu - předtím, než se letos v únoru podrobil transplantaci ledviny, se ozvalo více než 70 lidí, kteří mu svůj orgán nabídli. Lékaři nakonec ledvinu jednoho fanouška skutečně vybrali a dva měsíce po úspěšném zákroku už Riedl opět trénoval vietnamské fotbalisty.

Vídeňský rodák, jenž se na začátku 70. let minulého století stal nejlepším střelcem rakouské i belgické ligy, už v minulosti trénoval mimo jiné v Saúdské Arábii, Maroku, Egyptě, Íránu, Lichtenštejnsku a Kuvajtu.

Reklama

Související témata: