Hlavní obsah

Nedvěd asi přijde o milióny, které investoval do dřevařské firmy

PLZEŇ/PRAHA

Fotbalista Pavel Nedvěd pravděpodobně přijde o 37 miliónů korun, které investoval do dřevařské firmy v Blovicích u Plzně. Šance, že alespoň část této sumy dostane po krachu společnosti zpátky jako věřitel, se výrazně zmenšila. Podle deníku Sport totiž platnost Nedvědových pohledávek napadl jiný věřitel a Krajský soud v Plzni mu dal pravděpodobně za pravdu.

Článek

Televize Nova ve čtvrtek uvedla, že soud zpochybnil zástavní smlouvu, na jejímž základě mohl Nedvěd dostat zpátky alespoň část investovaných peněz. Hráčův právník Bronislav Šerák tvrdí, že podle jeho informací soud alespoň část Nedvědových pohledávek uznává. Podrobnosti ale zatím neuvedl, protože ještě neobdržel rozsudek.

Firma Mafloor, do níž Nedvěd investoval, se dostala do potíží v roce 2004 a v současné době je v konkurzu. Ani dražba zatím žádný výsledek nepřinesla, protože kupec neuhradil ve lhůtě cenu 16,5 miliónu korun. Na začátku příštího roku se má dražba opakovat a částka zřejmě dále klesne. Nedvěd se už dříve musel smířit s tím, že se mu nevrátí celá investice. Uplatňoval jen pohledávku ve výši 15 miliónů korun, ale i ta se mu teď hodně vzdálila.

Reklama