Hlavní obsah

Vogts kvůli svazovým dluhům možná odejde od fotbalistů Nigérie

MNICHOV

Fotbalový trenér Berti Vogts nevidí příliš nadějně svoji další budoucnost u nigerijské reprezentace. Od nástupu do funkce u afrického celku se potýká s organizačními problémy, navíc mu svaz dluží i mzdu. Vogts tak nevylučuje, že u týmu v dohledné době skončí.

Článek

"Dluží mi několik platů. Bylo by milé, kdyby peníze chodily včas. Afriku miluji, přesto nemohu říci, jak dlouho to ještě budu snášet," řekl listu Augsburger Allgemeine Zeitung jednašedesátiletý německý kouč, jehož svěřence čeká od 20. ledna africký šampionát.

Přiznal, že odchod už několikrát zvažoval. "Jenže práce s týmem a s tak kvalitními hráči mě strašně baví. Vzniklo mezi námi pouto, to pokaždé byla motivace k pokračování přes všechny ty těžkosti," dodal Vogts, kterému prý v africkém působišti ztrpčují život hlavně komplikace se zajišťováním dopravy či hotelů. "Kdyby byl fotbal v Nigérii organizován tak dobře jako v Německu, tenhle národ by nebyl léta k poražení. To by si musela dávat pozor i Brazílie," řekl bývalý trenér německého národního týmu.

Reklama

Související témata:
  2 : 2 Leverkusen - AS Řím 2 : 2 dohráno
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.