Hlavní obsah

Teplice si zajistily postup do semifinále Tipsport ligy

MOST

Vítězem mostecké skupiny zimní Tipsport ligy se stali fotbalisté Teplic a jako první postoupili do semifinále soutěže. Prvenství ve skupině jim zajistila nedělní bezbranková remíza s domácím Mostem. Ve vyhecovaném utkání měli domácí zpočátku více ze hry, po poločase ale Teplice neproměnily řadu příležitostí. Program skupiny završí ve středu utkání Ústí s Mostem.

Článek

Duel severočeských rivalů měl navzdory zimní přípravě takřka prvoligové parametry. Most nasadil do hry hned několik nových tváří, včetně zcela nového útočného dua. Vedle Kanaďana Simpsona ze Sparty nastoupil další útočník tmavé pleti, Francouz Brandon. To Teplice měly se sestavou daleko větší problémy. "Mimo hru je snad devět hráčů včetně nováčka Juna, který má nakopnutý nárt," popsal stav teplického kádru trenér Petr Rada.

Tipsport liga na Sport.cz
Skupina ABohemians 1905 - České Budějovice 6:1
Skupina CKladno - Ústí nad Labem 1:0 , Most - Teplice 0:0

Most do utkání doslova vlétl a během prvních deseti minut v podstatě nepustil Teplice z jejich poloviny. A i poté se hosté jen stěží srovnávali s agresivní a běhavou hrou domácích. Po třech minutách v dobré pozici přestřelil Oboya, za dalších deset minut hlavičkoval osamocený Brandon jen do brankáře Slavíka, více šanci už ale teplická obrana nepřipustila. Vyhecovanost utkání doložil nejlépe těsně před poločasem mostecký Jamrich, který ostrým skluzem doslova sestřelil Gašparíka, načež viděl v zimní přípravě málokdy vídanou žlutou kartu.

Teplice po půli přidali na důrazu

Obraz hry změnila až poločasová přestávka. Teplice také přidaly na důrazu, zlepšily pohyb a začaly se dostávat do šancí. V 51. minutě se uvolnil v šestnáctce mladý Vondrášek, ale jeho křížná střela těsně minula tyč. Za deset minut si našel centr z rohového kopu opět osamoceného Vondráška, jehož střelu zastavil jen se štěstím reflexivní zákrok Svobody. Po další standardní situaci musel míč z prázdné brankové čáry vykopávat i Bělorus Trubila, přesto utkání skončilo dělbou bodů.

"Dnes tu hrály dva ligové týmy a taky to tak vypadalo. Most nás v první půli trochu zaskočil důrazem a trvalo nám dobrých dvacet minut, než jsme se s tím srovnali, pak jsme ale byli lepší," řekl Rada. Kvalita utkání mu prý udělala větší radost než samotný postup do semifinále. "Spíš jsem rád, že nás čekají další dvě kvalitní utkání a nemusíme shánět soupeře," zlehčoval význam přípravných zápasů Rada.

Jeho protějšek Robert Žák po utkání neskrýval lítost, že jeho mužstvo vydrželo hrát v tempu jen první poločas. "Je to škoda, hráli jsme dobrý fotbal, pak se ale projevila absence vystřídaného Pilaře," uzavřel Žák.

Výsledek - skupina C:
SIAD Most - FK Teplice 0:0
Rozhodčí: Teuber - Štěrba, Šístek. Diváci: 300.
Most: Svoboda - Prášil (46. Suchý), Studík, Jamrich (46. Škoda), Trubila - Loos (60. Grečiško), Pilař (46. Jendruščák), Gedeon, Oboya - Brandon (46. A. Belaid), Simpson (46. Ilavskij).
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein (46. Rosa), Merzič (46. Vieira) - Doležal (46. Vidlička), Benát, Sabou (76. Ljevakovič), Gašparík (46. Koukal) - Hesek, Mareš (46. Vondrášek).

Reklama

Související témata: