Hlavní obsah

Tipsport liga má překvapivého vítěze, druholigovou Příbram

PRAHA

Nejvýznamnější zimní fotbalový turnaj v Česku Tipsport liga má nečekaného vítěze, druholigovou Marilu Příbram. Ta zdolala v nedělním finále Teplice 1:0, které se v první české fotbalové lize bijí o příčky nejvyšší. Jediný gól v Edenu, kde se finále odehrávalo, zaznamenal již v páté minutě příbramský Lukáš Nechvátal.

Článek

Příbramští fotbalisté svého soupeře dokonale zaskočili a již v páté minutě se radovali se vstřeleného gólu. Měl jej na svědomí příbramský Lukáš Nechvátal, který po standardce v nepřehledné situaci pro teplického gólmana Slavíka, rozradostnil příznivce druholigového týmu.

Vzápětí mohlo být vyrovnáno, když příbramský gólman Hruška neudržel míč po centru z rohového kopu. Balón se nakonec zastavil na tyči jeho branky.

V 10. minutě se ovšem Hruška v příbramské brance vyznamenal, když vyrazil slibný pokus teplického Štohanzla. Příbramští mohli skóre navýšit po čtvrthodině hry, ale Daniel Huňa mířil v pokutovém území nad.

Začátkem druhého poločasu si tepličtí vytvořili několik nebezpečných šancí, ovšem žádnou se jim nepodařilo využít.

Nejblíže ke vstřelení branky Severočechů byl nejblíže v 67. minutě Hesek, který vypálil tvrdou ránu z před pokutového území Příbrami a Hruška musel nadvakrát míč lapit do své náruče.

Ač se Teplice ve druhé půli všemožně snažily, vyrovnávací branku se jim vstřelit nepodařilo, i když k ní měly několikrát hodně blízko. Příbramští museli nejednou zachraňovat na malém vápně na poslední chvíli a několikrát i s přispěním štěstí se jim to podařilo.

Tipsport liga - finále:
Marila Příbram - FK Teplice 1:0 (1:0)
Branka: 4. Nechvátal. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Mencl. Diváci: 250.
Příbram: Hruška - Mácha (76. Podrazký), Navrátil, Nohýnek, Šindelář (76. Pleško) - Hloušek (56. Pilík), Tarczal, Nechvátal, Kalabiška (72. Klesa) - Huňa, Jales (46. Jirouš). Trenér: Barát.
Teplice: Slavík - Kaufman, Bartoš, Klein (46. Lukáš), Vieira - Mareš (66. Benát), Doležal, Sabou (85. Veverka), Štohanzl - Hesek, Jun (46. Vidlička). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: