Hlavní obsah

Do turecké nominace na ME se nevešli Bastürk a Halil Altintop

MARIENFELD

Do konečné nominace fotbalistů Turecka pro mistrovství Evropy se překvapivě nevešli dva bundesligoví legionáři Halil Altintop a Yildiray Bastürk. Spolu s nimi ve středu trenér Fatih Terim vyřadil Ibrahima Kase z Besiktase. Turecko bude 15. června posledním soupeřem českého týmu v základní skupině A.

Článek

Pětačtyřicetinásobného reprezentanta Bastürka ze Stuttgartu a Halila Altintopa ze Schalke připravily o cestu na Euro jejich nedávné zdravotní problémy, kvůli nimž se podle Terima nedostali do potřebné formy.

"Včera to byla kvůli rozhodování těžká noc a dneska náročné ráno," uvedl Terim na tiskové konferenci v německém Marienfeldu. "Yildiray a Halil byli užitečnými členy kádru dlouhá léta a budou i nadále. Mám ale v hlavě nějaký koncept a Yildirayovi bych nemohl garantovat základní sestavu. A být jenom náhradníkem by pro jeho morálku nebylo dobré," dodal kouč.

Turky čeká ve čtvrtek v Duisburgu generálka proti Finsku, a proto se svaz pokusil získat u UEFA výjimku, aby mohl konečnou nominaci oznámit až po ní. Unie však Turecku nevyhověla, a proto musel Terim stejně jako ostatní týmy oznámit konečnou třiadvacetičlennou soupisku ve středu.

Čtyřiapadesátiletý trenér má před turnajem ve Švýcarsku a Rakousku velké problémy především se složením defenzivy. Už o víkendu opustil tým kvůli zranění nohy Gökhan Gönül, trénovat téměř nemůže zraněný Servet Cetin a další zadák Mehmet Aurelio je nemocný. Přesto oba Terim nominoval a doufá, že se do zahajovacího utkání proti Portugalsku 7. června dají zdravotně dohromady.

Nominace Turecka:
Brankáři: Volkan Demirel (Fenerbahce), Rüstü Recber (Besiktas), Tolga Zengin (Trabzonspor)
obránci: Ugur Boral (Fenerbahce), Sabri Sarioglu, Servet Cetin, Hakan Balta, Emre Gungör (všichni Galatasaray), Gökhan Zan (Besiktas), Emre Asik (Ankaraspor)
záložníci: Mehmet Aurelio, Kazim Kazim (oba Fenerbahce), Mehmet Topal, Ayhan Akman, Arda Turan (všichni Galatasaray), Emre Belözoglu (Newcastle), Tümer Metin (Larisa), Hamit Altintop (Bayern Mnichov), Tuncay Sanli (Middlesbrough)
útočníci: Gökdeniz Karadeniz (Kazaň), Nihat Kahveci (Villarreal), Semih Sentürk (Fenerbahce), Mevlüt Erding (Sochaux)

Reklama

Související témata: