Hlavní obsah

Brückner cítí tlak, po další prohře chválil produktivitu Švédů

ŠTÝRSKÝ HRADEC/PRAHA

Výsledková mizérie trenéra rakouské fotbalové reprezentace Karla Brücknera pokračuje. Spolupořadatelé loňského ME prohráli třetí domácí zápas v řadě, tentokrát ve středu nestačili na Švédsko. Seveřané v chladném večeru ve Štýrském Hradci zvítězili 2:0 a židle pod zkušeným koučem se nadále povážlivě kýve. „Švédové jsou výborný mančaft. Tří šance - dva góly. Skvělá produktivita,“ shrnul duel kouč.

Článek

Přitom devětašedesátiletý Brückner měl v novém působišti parádní start. V září na úvod kvalifikace MS 2010 jeho svěřenci porazili favorizovanou Francii 3:1 a českému trenérovi se všichni klaněli. Od té doby ale Rakušané v boji i jihoafrický šampionát nezvítězili a jsou v tabulce sedmé kvalifikační skupiny třetí, přičemž čtvrtí Rumuni a pátí Francouzi mají zápas k dobru. Všechny tři celky mají na svém kontě čtyři získané body.

Ve středu se Rakušané drželi hodinu, pak je srazily góly Elma a Källströma. Švédové přitom Rakušany naposledy porazili v roce 1993 ve Stockholmu. Není se co divit, že do kabin domácí borce vyprovázel hromový pískot nespokojených fanoušků. „Hráli jsme lépe, než proti Srbsku,“ hledal pozitiva Brückner. „V rozhodujících okamžicích byl ale soupeř lepší,“ dodal český lodivod.

Těžké měsíce čekají nastávajícího šéfa rakouského fotbalu Lea Windtnera. Ten se nechal slyšet, že Brücknerovi dává šanci do 1. dubna. To Rakušané v Klagenfurtu přivítají Rumunsko a kvalifikační zápas může být Brücknerovou poslední záchranou. „Tlaku na svojí osobu rozumím, tak už to v trenérské profesi bývá,“ je v klidu Brückner.

Reklama