Hlavní obsah

VIDEO: Slávista Šenkeřík vyučuje po boku Ronalda fotbalovou Evropu

PRAHA

Efektní Šenkeříkův trik z úvodního zápasu fotbalistů Slavie Praha proti rumunské Steaue Bukurešť, kterým oklamal Vasilica Cristocea se nyní může naučit díky stránkám uefa.com třeba i portugalský míčový kouzelník Cristiano Ronaldo.

Článek

„O této informaci jsem se dozvěděl až nyní od vás. Je pravda, že už jsem na serveru youtube viděl něco podobného,“ přiznal pro Sport.cz slávistický forvard. „Takových kliček mám v záloze asi tři. Konkrétně tuto jsem poprvé zkusil už někdy v dorostu,“ dodal.

Unie evropských fotbalových asociací známá pod zkratkou UEFA Šenkeříkovu parádu zveřejnila na svém webu i s názorným výkladem instruktorů. Fotbalové triky a další dovednosti s kulatým nesmyslem divákům předvádí a vysvětluje Paul Wood se svojí kolegyní přezdívanou Wolfy.

Šenkeřík se se svým trikem rázem ocitl ve společnosti takových jmen, jako Cristiano Ronaldo, Ronaldinho, Messi či Zidane. „Jestli se mé jméno používá ve spojitosti takových fotbalistů, pak jsem velice rád a vítám to,“ nechal se slyšet osmadvacetiletý ofenzivní fotbalista.

Šenkeřík chce bavit diváky dál

„Je pravda, že tuto kličku jsem použil v zápase poprvé. Je třeba, aby vyšlo mnoho okolností. Rozhodně se vám v utkání musí dařit. Potom je dobré, když je pro vás příznivé skóre a hlavně to musíte zkusit na místě, kde nemáte co ztratit,“ ví dobře Šenkeřík. „Tady se mi naskytl prostor, zkusil jsem to a nakonec to vyšlo,“ těšilo útočníka českého šampióna.

Že by se slávističtí fanoušci mohli od Šenkeříka těšit na podobné triky i v jarní části ligy? „Věřím, že ano. Něco podobného jsem zkusil už na podzim v Mladé Boleslavi na Mendyho, a taky mi to vyšlo,“ vzpomněl si na závěr zkušený forvard.

Reklama

Související témata: