Hlavní obsah

Předseda FIFA Blatter přiletí v pondělí do Prahy

PRAHA

V pondělí přiletí do Prahy předseda Mezinárodní fotbalové federace Sepp Blatter. Šéf FIFA původně oznámil návštěvu České republiky až na konec února, ale podle webové stránky fotbalového svazu program změnil. První muž světového fotbalu se v Praze setká s prezidentem Václavem Klausem a s předsedou Poslanecké sněmovny Miloslavem Vlčkem. Večer pak bude jednat s předsedou ČMFS Pavlem Mokrým.

Článek

Blatter je v čele FIFA už od roku 1998, Prahu už v minulosti navštívil, ale poprvé ho přivítá současné vedení fotbalového svazu. Hlavní město České republiky je v souvislosti s předsednictvím Evropské unii v krátké době už podruhé cílem návštěvy vrcholného fotbalového funkcionáře.

V listopadu do metropole zavítal předseda UEFA Michel Platini a s českými politiky hovořil o záměrech fotbalu ve vztahu k Evropské unii. Podobný cíl bude mít i předseda FIFA.

Blatter přiletí kolem poledne soukromým letadlem z Curychu a jeho program ještě může doznat změn. Před úterním odletem se podle ČMFS může ještě sejít s ministrem školství, mládeže a tělovýchovy Ondřejem Liškou, do jehož resortu fotbal patří.

Reklama