Hlavní obsah

Sedmnáctka na evropský šampionát nepostoupila

LA NUNCIA

Čeští fotbaloví reprezentanti do 17 let budou na květnovém mistrovství Evropy v Německu chybět. V rozhodujícím utkání na kvalifikačním turnaji v La Nuncii v úterý podlehli 0:1 domácímu Španělsku, které si díky těsné výhře zajistilo postup a šanci obhajovat titul z loňska.

Článek

Svěřenci kouče Josefa Pešiceho klesli z průběžné první příčky ve skupině na třetí místo ještě za Belgii, která deklasovala Kazachstán 5:0.

Zatímco v předchozím utkání s Belgií přišli čeští hráči o výhru až v nastavení a remizovali 2:2, v závěrečném duelu inkasovali hned v úvodu. Už ve druhé minutě vstřelil jediný gól zápasu Sarabia.

Kouč Pešice uznal, že Španělé byli lepší. "Tentokrát jsme neměli na to je porazit. Především proto, že předcházející dva zápasy nás stály hodně sil. Soupeř na tom byl fyzicky lépe, uběhal nás a herně převyšoval," uvedl trenér na svazovém webu. Soupeři navíc hodně pomohl rychlý gól. "Ta branka poznamenala náš výkon v prvním poločase. Do přestávky jsme se trápili, a i když jsme se ve druhém dějství zlepšili, nestačilo to."

Česká sedmnáctka vybojovala v roce 2006 na ME v Lucemburku pod vedením kouče Jakuba Dovalila stříbrné medaile, ale od té doby se na závěrečný turnaj ani jednou neprobojovala.

Reklama