Hlavní obsah

VIDEO: Po skandální "boží" ruce se strhla v Brazílii hromadná bitka

PRAHA

Už nejen Argentina díky Maradonovi, ale i sousední Brazílie má svou „boží“ ruku. Silva Wellington má ovšem smůlu, neboť gól rukou nevstřelil na světovém šampionátu, jako Maradona Angličanům na mistrovství světa v Mexiku, ale „pouze“ v ligovém utkání mezi Cearou a Paránou. I tak je z toho v Brazílii obrovský skandál, neboť sudí branku nepochopitelně uznal.

Článek

Celý stadión o víkendu viděl, že v duelu Ceary s Parána vstřelil hostující Wellington Silva tři minuty před přestávkou gól rukou, jen sudí byl slepý. Parádní volejbalovou smeč vůbec nezaregistroval a po konzultaci s pomezní rozhodčí - mimochodem ženou - branku uznal.

Jeho verdikt samozřejmě vyvolal bouři nevole a když sudí Charles Jebert trval na svém a neregulérní gól nemínil odvolat, strhla se na hřišti hromadná bitka, do které se zapletli hráči, trenéři, pořadatelé i fotoreportéři. Patnáct minut se nehrálo, než emoce trochu opadly a mohlo se pokračovat.

Parána nakonec díky Wellingtonově „boží ruce“ vyhrála ligový zápas 1:0, ale utkání má pochopitelně dohru. Novináři vyšťourali, že hlavní sudí Jebert je zamilovaný do pomezní sudí a neodpustili si ironické glosy, že neregulérní branku samozřejmě vidět nemohl, když měl oči jen pro svou milou.

Domácí Ceara proti výkonu a verdiktu sudího samozřejmě také podala protest a národního federace jí dala za pravdu. Rozhodčí Jebert si až do konce sezóny nezapíská. Wellington naproti vyvázl bez trestu a ani nemusel po Maradonově vzoru vykládat, že to nebyla jeho ruka, ale ruka boží, která dala gól.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.