Hlavní obsah

Fotbaloví fanatici hráli skoro dva dny, nastříleli 549 gólů

FELIXSTOWE

Dva týmy fotbalových fanatiků pokořily světový rekord v délce fotbalového utkání. Na trávníku strávili hráči neuvěřitelných 40 hodin a 36 vteřin, tedy téměř dva dny, a nastříleli 549 branek. Dosavadní nejdelší utkání překonali o čtyři hodiny.

Foto: Sport.cz

Hráči obou týmů nastříleli 549 gólů. Ilustrační foto.

Článek

Maratónský zápas v anglickém městečku Felixstowe mezi týmy Thistles a Rovers začal minulý pátek večer, hvizd jednoho z patnácti rozhodčích, kteří na utkání dohlíželi, jej ukončil až v neděli odpoledne. Utkání mělo poměrně jasného vítěze, Rovers v rekordním mači přestříleli svého rivala 339:210.

Ačkoliv fotbalovým nadšencům příliš nepřálo počasí, organizátor Ross Wishart byl nadmíru spokojený. „Počasí nevyšlo, ale i tak jsem nesmírně šťastný, že se to povedlo. Jsem jako na obláčku,“ citoval jej britský Mirror.

Týmy dával Wishart dohromady prostřednictvím internetové výzvy a lebedil si, s jakým nasazením zápas odehrály. Sám šel příkladem, když na trávníku strávil více než 33 hodin. Na hřišti bylo vždy minimálně sedm hráčů z každého klubu, aby nebyla zpochybněna regulérnost klání.

Nehrálo se jen tak zbůhdarma, výtěžek šel na charitu. Ve prospěch nadační organizace Have a Heart se vybralo sedm tisíc liber, v přepočtu téměř 200 tisíc korun.

Reklama