Hlavní obsah

Lehmann dostal nejdřív od vedení Stuttgartu miliónovou pokutu, pak se nechal v Mohuči vyloučit

STUTTGART

Neskutečné, jaké ekapády německý exreprezentační gólman Jens Lehmann zažívá. Po nedělním bundesligovém duelu v Mohuči by vydaly na román! Lehmann tam totiž dvě minuty před koncem nesmyslně fauloval Bancého, byl vyloučen a VfB Stuttgart přišel o výhru, která se mu doslova vnucovala. Tím vyvrcholil týden, v němž Lehmann nejprve močil v přímém přenosu, aby se poté pustil do vedení klubu, které mu za kritiku vyměřilo pokutu 40 tuisíc euro, tedy přes milión korun.

Foto: Christof Stache, ČTK/AP

Fotbalový brankář Jens Lehmann dostal od vedení VfB Stuttgart pokutu 40 tisíc euro.

Článek

Čtyřicet tisíc euro, to je tedy flastr. Fotbalová bundesliga podobnou pokutu nepamatuje, Stuttgart už teprve ne! Přesto vedení osmifinalisty Ligy mistrů a momentálně šestnáctého týmu tabulky VfB Stuttgart k rekordnímu flastru sáhlo a reprezentačního veterána Jense Lehmanna pokutou 40 tisíc eur, což činí v přepočtu přes milión korun, potrestalo. „Nic nezaplatím, s pokutou totiž nesouhlasím,“ vzkázal ovšem vzpurný čtyřicetiletý gólman.

Exreprezentační gólman ve službách Stuttgartu je v posledních týdnech na tapetě často. Před pár týdny ho vedení klubu distancovalo, neboť bez povolení navštívil tradiční October fest. A nic mu nepomohlo, že se tam konala charitativní akce pořádaná jeho manželkou.

Ve středečním duelu Ligy mistrů s rumunským Urziceni na sebe zase upozornil úprkem za bránu, kde se v průběhu zápasu před televizními kamerami vymočil, i když hra nebyla přerušena a  soupeř právě zakládal útočnou akci směřující k jeho bráně. „Byl jsem strašně nervózní,“ vysvětloval Lehmann pikantní scénku, která obletěla celý svět.

Teď je středem pozornosti zase. To proto, že se v rozhovoru po středečním utkání Ligy mistrů pustil na televizních obrazovkách do klubové generality za to, že odvolalo trenéra Markuse Babbela.

„Parta fanoušků, z nichž většina právě prochází pubertou, se domáhala odvolání našeho trenéra a vedení klubu těmto puberťákům vyhovělo. Hodně smutné. A hlavně od vedení sobecké. Nastanou těžké časy, když se vedení bude rozhodovat podle toho, co chtějí fanoušci,“ nechal se slyšet v televizním rozhovoru Lehmann. Reagoval tak na situaci, kdy před utkáním s  Bochumí (1:1) zablokovala minulou neděli asi stovka mladých fanoušků autobus s fotbalisty a domáhala se odvolání trenéra Babbela. Toho ještě ten den vedení Stuttgartu skutečně vyhodilo.

„Jeho slova jsme nemohli  tolerovat. S kritikou může přijít každý, ale musí se odbývat uvnitř klubu,“ vysvětlil šéf klubu Erwin Staudt, proč napařil Lehmannovi rekordní pokutu 40 tisíc eur a výstrahu k tomu.

Čtyřicetiletý Lehmann, který chytá poslední sezónu, však prohlásil, že nic platit nebude. „Prostě ji nepřijímám a své důvody jsme vedení sdělil,“ pravil lakonicky.

V nedělním bundesligovém utkání v Mohuči se kupodivu v bráně objevil, neboť nový trenér Stuttgartu Christina Gross prohlásil, že jeho zkušenosti prostě potřebuje. Lehmann skutečně držel mužstvo nad vodou, takže jeho tým do 88. minuty v Mohuči vedl. Pak však naprostě nesmyslně fauloval v šestnácte domácího Bancého z Burkina Faso, dostal červenou a Polanski z penalty vyrovnal.

Lehmann si teď může být jistý, že k čtyřiceti tisícovému flastru dostane za vyloučen další pokutu.

Německá fotbalová liga - 16. kolo:
Mohuč - Stuttgart 1:1 (89. Polanski z pen. - 11. Pogrebňak), Wolfsburg - Dortmund 1:3 (54. Grafite - 8. a 10. Barrios, 37. Owomoyela).

Reklama

Související témata: