Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalový rok 2009? Góly z půlky a jeden dokonce hlavou

PRAHA

Nebýt moderních technologií, přišel by fotbalový fanoušek o nejeden pozoruhodný moment, jenž se v uplynulém roce 2009 na fotbalových hřištích odehrál. Redakce Sport.cz vám nyní přináší pět zajímavých momentů, v nichž byl brankář soupeře překonán střelou z poloviny hřiště. Jednou dokonce i na českém prvoligovém trávníku a jinde zase hlavičkou!

Článek

Nevídaný moment se například naskytl fanouškům argentinské ligy na stadiónu La Bombonera, kde útočník slavné Bocy Juniors Martin Palermo překonal brankáře Germana Montoyu z týmu Velez Sarsfield. Montoya ve snaze o odkop napálil míč přímo na hlavu Palerma, jenž byl ve správnou chvíli na správném místě a poslal míč zpět do soupeřovy svatyně.

To se povedlo i záložníkovi Bohemians 1905 Janu Štohanzlovi o pár tisíc kilometrů jinde. Středopolař Klokanů totiž na konci srpna gólem v závěru utkání zařídil na půdě Mladé Boleslavi první výhru svého celku v sezóně. Tehdy měl velkou vinu na inkasovaném gólů brankář domácích Michal Vorel.

Pozoruhodný gól se podařil vsítit i v německé bundeslize. Tam jej měl v utkání Leverkusen - Karslruhe na svědomí jednadvacetiletý Sebastiam Langkamp z týmu hostí, když ve snaze zastavit protiútok poslal míč do domácí brány z dálky 46,5 metru. Na konci dubna se tím Langkamp svou premiérovou trefou v soutěži postaral o překvapivé vítězství hostů.

Gól z lavičky

Ač je nyní už pouze trenér, ukázal v japonské lize bývalý legendární reprezentant Jugoslávie Dragan Stojkovič, že střeleckou formu neztratil ani po ukončení aktivní fotbalové kariéry. Kouč Nagoji o tom přesvědčil diváky jednoho ligového utkání, když míč letící ke střídačce napálil v lakýrkách z voleje přímo do brány.

Nejčerstvější zápis patří levému obránci Wiganu Maynorovi Figueorovi, který v polovině prosince dokonale zaskočil v utkání Premier League brankáře Stoke Thomase Sörensena. Zadák z Hondurasu poslal míč ze standardní situace hrané z vlastní poloviny rovnou na soupeřovu bránu, kde k překvapení všech skončil v síti.

Reklama