Hlavní obsah

Fotbalisty čekají první zápasy, Tipsport liga bojuje se sněhem

PRAHA

Přípravnými zápasy, halovým turnajem Víkend šampionů, ale také celou řadou utkání ve čtvrtek zahájené Tipsport ligy vstoupí o víkendu do nového roku ligoví fotbalisté. Víkendový program však hodně narušuje nepříznivé počasí, kvůli kterému pořadatelé již odložili dva zápasy brněnské skupiny Tipsport ligy. Není vyloučeno, že dojde i k dalším odkladům.

Článek

Sněhový příděl v Česku a na Slovensku dělá starosti především pořadatelům Tipsport ligy, která se měla po čtvrteční premiéře rozjet naplno. Sobotní zápasy Slovácko - Zlín a Brno - Olomouc však již musely být kvůli sněhu odloženy.

A to i přesto, že bylo v Brně připraveno deset lidí na noční odklízení sněhu. "Podle předpovědi by nebylo možné zápasy odehrát ani v neděli, proto jsme je rovnou odložili až na středu," řekl ČTK Petr Pálka, jednatel České fotbalové agentury, pořadatele turnaje.

Počasí ohrožuje i zápasy v Bratislavě a Plzni. "Jsem ve spojení s většinou pořadatelů a zatím se sněhem bojují statečně. Nikdo ale v této chvíli netušíme, kolik sněhu do rána připadne, a definitivní rozhodnutí uděláme ráno mezi sedmou a osmou hodinou. Pokud dojde k odkladu, musíme být připraveni informovat kluby i veřejnost a máme připraveny i náhradní termíny, aby nedocházelo k velkým odkladům," dodal Pálka.

Tipsport liga řešila první potíže už ve čtvrtek, kdy se nečekaně odhlásila polská Wodzislaw. Na poslední chvíli ji ve skupině F nahradí rezerva Žiliny.

Hala tahákem pro pražské fanoušky

Jen doprava směrem na místo by mohla ohrozit kluby a diváky, kteří se chystají na Fortuna Víkend šampiónů. V teple libeňské haly podle všeho ale bude znovu panovat vzrušující atmosféra, podle posledních informací se do hlediště ve velkém chystají fanoušci především pražských klubů.

Na rozdíl od minulých let se ale kompletní program odehraje v sobotu, a tak všechny účastníky čeká téměř osm hodin zajímavé podívané. Výkop prvního utkání je v 10:00, finále by mělo začít v 17:30.

Především pražská derby budou tradičně ozdobou turnaje, který se bude hrát již počtvrté a pokaždé zůstal pohár na území hlavního města. Dvakrát ho vyhráli fotbalisté Bohemians 1905, jednou Viktoria Žižkov.

Všichni účastníci slibují co nejsilnější kádry, ale dá se očekávat, že jako obvykle do haly nedorazí kvůli hrozícím ostrým střetům a mnoha soubojům starší hráči a také fotbalisté, kteří měli potíže se zraněnými koleny. V případě Sparty se například nedá počítat s účastí brankáře Blažka, kapitána Řepky nebo rekonvalescentů Kladrubského a Kucky, naopak slávisté prý dorazí kompletní.

Hrát se bude ve dvou skupinách po třech na dvakrát 15 minut. Účastníci si rozdělí 1,1 milionu korun. Vítěz obdrží půl milionu, poražený finalista polovinu, třetí tým 150 000, čtvrtý o padesát méně, pátý a šestý si odvezou polovinu této sumy.

Víkendový fotbalový program:
Sobota 9. ledna:
Tipsport liga:
Skupina A (Praha-Eden): 11:00 Baumit Jablonec nad Nisou - Dukla Praha.
Skupina B (Plzeň): 11:00 Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram.
Skupina E (Bratislava): 10:30 MFK Petržalka - AS Trenčín, 13:00 FK Senica - Vysočina Jihlava.
Fortuna Víkend šampionů:
10:00 Bohemians 1905 - Žilina, 10:40 Slavia - Slovan Bratislava, 11:20 Žilina - Sparta, 12:10 Liberec - Slavia, 12:50 Sparta - Bohemians 1905, 13:30 Slovan Bratislava - Liberec, 14:10 exhibice, 14:50 1. semifinále A1-B2, 15:30 2. semifinále B1-A2, 16:10 o 5. místo A3-B3, 16:50 o 3. místo, 17:30 finále.
Přípravná utkání:
Hradec Králové - Bohemians Praha (10:00), Olomouc - Hlučín (15:30), Mladá Boleslav - Sparta B (11:00).
Neděle 10. ledna:
Tipsport liga:
Skupina B (Plzeň): 11:00 Baník Sokolov - Dynamo České Budějovice.
Skupina C (Děčín): 15:00 Dynamo Drážďany - FK Ústí nad Labem.
Skupina F (Žilina): 11:00 Žilina B - ZŤS Dubnica, 14:00 Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina.

Reklama