Hlavní obsah

Rozehnal má sen, zahrát si ligu ve Španělsku

BRUSEL

Snem českého reprezentačního obránce Davida Rozehnala z Hamburku je zahrát si jednou nejvyšší španělskou ligu. Devětadvacetiletý fotbalista se s tím svěřil ve středečním rozhovoru pro belgický list La Derniere Heure.

Článek

Německá liga, v níž nyní hraje, podle něj stojí nad mnohými opěvovanou Premier League. "V Anglii když se střetnete s klubem z nižších pater tabulky, tak je to víc boj než fotbal. Tady v Německu je to stále o hře. A stadióny jsou neustále plné, to je úchvatné," uvedl bývalý hráč FC Bruggy.

Vedle belgické, anglické a německé soutěže si vyzkoušel i francouzskou a italskou ligu a doufá, že se podívá ještě do jiného kouta Evropy. "Vždycky jsme měl sen: zahrát si ve Španělsku. Uvidíme, jestli mě bude chtít nějaký španělský klub jednou koupit," podotkl šedesátinásobný reprezentant.

Rozehnala, jenž strávil v Bruggách tři sezóny, čeká ve čtvrtek s Hamburkem úvodní zápas osmifinále Evropské ligy proti Anderlechtu Brusel, za který by měl nastoupit Ondřej Mazuch. "Osobně ho neznám, ale vím, že v Anderlechtu odvádí dobrou práci. Pokud bude takto pokračovat, nebude dlouho trvat a dostane pozvánku do národního týmu," míní.

Reklama

Související témata: