Hlavní obsah

Fotbalový svaz chce pořádat ME jednadvacítek v roce 2013

PRAHA

Českomoravský fotbalový svaz (ČMFS) podal oficiální kandidaturu na pořádání mistrovství Evropy hráčů do 21 let v roce 2013. Česká strana se v pomyslném souboji o pořádání šampionátu utká s Anglií, Bulharskem, Řeckem, Maďarskem, Izraelem, Irskem a Walesem. Po pondělním jednání výkonného výboru ČMFS to řekl předseda svazu Ivan Hašek.

Foto: René Volfík, ČTK

Předseda ČMFS Ivan Hašek

Článek

"Byla by to pro nás velmi zajímavá akce," uvedl Hašek. UEFA vítěznou federaci oznámí v prosinci během jednání svého výkonného výboru, který bude hostit právě Praha. Česká metropole by podle Haška měla být také centrem šampionátu, kdyby ČMFS při souboji o kandidaturu nakonec uspěl, což by se stalo poprvé v historii.

Svaz v pondělí také oznámil, že v nejbližší době složí pracovní skupinu, která bude mít na starosti všechny věci spojené s kandidaturou, včetně vybrání čtyř stadiónů, které by ME hostily. Česká republika splňuje základní podmínku ucházet se o mistrovství, protože disponuje stadiónem s více než dvacetitisícovou kapacitou. Požadavky splňují pražské arény na Letné i v Edenu.

Hašek si uvědomuje, že česká strana bude mít při velké konkurenci při kandidatuře těžkou pozici. "Konkurence je obrovská, především v Anglii. Ale chceme se připravit tak, abychom byli při kandidatuře konkurenceschopní všem," řekl Hašek.

Reklama